MIKSI SUKUPUOLISUUDESSA ON VAIHTELUA ?

Vessin kommentti HS 100621

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000007970810.html

Tosiasia on, että transseksuaalisuutta (maskuliinisuuden ja feminiinisyyden erilasia välisiä muotoja) on nykyään aikaisempia vuosikymmeniä enemmän.

Se asia vain tulee hyväksyä. Syyllistyminen ja syyllistäminen ei auta mitään, koska kyse ei ole yksilön valinnasta.

Yksi syy tähän on ainakin se, että kemikalisoitunut ympäristömme sisältää tutuista kymmenistä tuotteista tulevia ns. hormonihäiritsijäkemikaaleja (molekyylejä), joilla on vaikutusta sukupuoli ja hormoniterveyteen.

Tanska ainoana pohjoismaana varoittaa odottavia äitejä neuvoloissaan tästä ilmiöstä. Siellä professori Skattegat, tri Sharp sekä USA:ssa Sanna Shaw’n ovat olleet pioneereja hormonihäirinnän selvittämisessä.

Asian ympärillä oleva tiedeyhteisö on laajentunut viime aikoina kovasti ja hormonihäiriötä on jo tieteessä tunnustettu ja todeksi näytetty asia.

Kemikalisoitunut ympäristömme vaikuttaa eri mekanismien kautta myös ihmisten painoon ja mielenterveyteen, sekä synnyttää eri lajin syöpiä. Kemikaaleille tulee hintaa.

Näistä syistä EU: kin on perustanut kemikaaliviraston, joka koettaa selvittää kemikaalien haittavaikutuksia ja kieltää pahimpia. Suuri ongelma on se, että haitattoman pieninä pitoisuuksina useiden kemikaalien yhteisvaikutus onkin hyvin haitallinen.

Näitä yhteisvaikutuksia ei selvitetä, niistä ei varoiteta eikä niistä tiedetä.