MILLAINEN ETÄTYÖERGONOMIA ?

Vessin asiantuntijakommentti Hs180320
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006443811.html

FT:n aron suosittelemia perinteisiä työasentoja kannattaa käyttää vain hetkellisesti.

Täysiaikaiseen koti – etätyöhön ne eivät riitä läheskään, jos työterveys ja tuottavuus halutaan pitää hyvällä tasolla.

90/90 asteen istuma-asento on todettu toimimattomaksi selkä- hartia- niskaterveyden takia moneen kertaan. Pääasiassa tästä onnettomasta asennosta johtuen, meillä on Suomessa yli 800.000 alaselkäkipuista tänäkin päivänä.

Ilman tukea olevat kyynärpäät ja lattiasta irti olevat kantapäät, sekä alaspäin suuntautuva katse pään riiputuksineen ovat myös yksinkertaisesti puutumista ja vaivoja tuottavaa ergonomiaa.

Toimihenkilön kotitöihin, joiden tuottoarvon odotetaan olevan tuhansia joka päivä, pieni säätöpöytä – satulatuolituoli setti on äärimmäisen kannattava ja vain järkevä valinta. Myös laatumerkeissä sellaisia saa jo muutamalla satasella.

Terveellisin ja tuottavin tuoli on keskiraoltaan säätyvä ja keinuva anatomisesti oikein muotoiltu satulatuoli ja sen kanssa pöydän reunassa oleva mahakolollinen kyynärpehmike – lisävaruste.

Satulatuoli tuottaa hyvän ryhdin (ja siten terveen selän, syvemmän hengityksen, paremman suolistoterveyden ja paremman verenkierron aivoihin) ja keskirako mukavamman istunnan, jossa myös sisälantio- ja genitaaliterveys on kunnossa.

Alle 100 € maksavat lisänäppis, telakka-asema ja lisämonitori ovat myös välttämättömiä työkaluja.

Näin varustettuna etätyöntekijä pysyy kunnossa, työskentelee ja tuottaa tehokkaasti, jolloin myös työnantajakin saa paljon enemmän.