MILLAISTA SUOMETTUMISTA VIELÄ ESIINTYY ?

Vessin asiantuntijakirjoitus HS 70122

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008517843.html

On tärkeää paljastaa suomettumisen koko olemus huolimatta siitä, että vielä on elossa sen aktiivisia kannattajia, mutta onneksi jo eläkkeellä.

Kun näitä poliitikkoja oli vallassa vielä 2000 luvun vaihteessa, suomettumisesta ei voitu puhua vapautuneesti heidän kiusaantumisensa takia. Ei olisi tullut kyseeseen esim. selvittää ja julkistaa tarkasti suomalaisten poliitikkojen Itä-Saksan ihailua nimeltä mainiten, samaan aikaan kuin sen toiminnan eräs ykköshenkilöistä, Tarja Halonen, istui presidenttinä.

Suomettumisen kaltaisia toimintamalleja on valitettavasti myös nykyaikana.

Yksi merkittävimmistä on lääke- ja sairaanhoitoteollisuuden toiminnan ja tavoitteiden myötäily kansanterveyden kannalta paljon järkevämmän ennaltaehkäisyn sijasta, koska kysymyksessä ovat jättimäiset kymmenien miljardien rahamäärät.

Kansanterveyttä edistävillä laitoksilla tai sairaanhoitopalveluja tuottavilla yrityksillä sekä myös viranomaisilla on lujat yhteistyösiteensä sairaanhoito- ja lääketeollisuuteen ja samalla medialla on omat lääkemainostulonsa ylläpidettävänään.

Poliitikot eivät uskalla vastustaa auktoriteettiaan käyttäviä ja kansanterveyspolitiikkaa ohjaavia asiantuntijalääkäreitä, jotka kuitenkin saavat merkittäviä palkkioita tai tutkimusapurahoja lääketeollisuudelta.

Näin kansanterveyttä hoidetaan jättimäisillä summilla lähes yksinomaan sairaan- ja lääkehoidon keinoin, vaikka monikeinoisella ennaltaehkäisypainotuksella tulokset olisivat paljon paremmat ja paljon pienemmillä kustannuksilla.

Tämänkaltainen ”suomettuminen” näkyy THL:n lääkäriohjeen voimakkaana lääkepainotuksena ja ennaltaehkäisevien, luontaisten tai lääkkeettömien hoitojen puuttumisena, ennaltaehkäisevästi toimivien harvojen lääkärien toiminnan vaikeuttamisena ja pätevien kirjoitusten puuttumisena ja myös keskustelun sensurointina valtamediassa.
Yksi yksityiskohta tässä politiikassa on luontaisen immuunivasteen roolin vaientaminen ja potentiaalisen D-vitamiinitiedon ja suositusten pimittäminen nyt korona-aikana.
Joidenkin rohkeiden lääkärien ja virologien huolestuneita ja aiheellisia huolia rokotekeskeisessä politiikassa ei julkaista eikä niihin vastata, vaan nämä ammattilaiset leimataan, aivan kuten jotkut poliitikkomme neuvostoaikoina.