MISTÄ VAUVAKATO JOHTUU ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 151123

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009987184.html

 

Harmillista ja hämmästyttävää, että edes asiantuntijat eivät osaa tai uskalla nimetä todellista suurinta syytä vauvakatoon.

Se on pääasiasta hormonihäirinnästä (muitakin syitä on, kuten digilaitteet) aiheutunut hormoni-, sukupuoli- ja lisääntymisterveyden romahtaminen EDC:n (Endocryne Disturbing Chemicals) vaikutuksesta.

Toinen merkittävä syy on yhä runsastunut istuminen. Tavallisella tuolilla virtailut miesten genitaaleihin ovat lähes poikki. Ratkaisuna olisi väljät housut ja istuminen keinuvalla keskiraollisella satulatuolilla, jolla kivesterveys (serman laatu ja testosteronin taso!) olisi paljon parempi

2022 prof. Shanna Sawn julkaisi ilmiöstä huolestuttavan kirjan, ”Count Down.” Miesten siittiöluku on romahtanut 1960- luvun yli 200 miljoonasta nykyiseen alle 40 miljoonaan / millilitra. Jo n. 20 %:lla miehistä luku on alle 15 miljoonaa, jolla naista ei enää yleensä saa raskaaksi. Myös naisille on tullut miesten lisäksi hedelmällisyysongelmia fyysisistä tai psyykkisistä lisääntymisterveyssyistä.

Sawn mukaan miehillä, joilla on alle 15 milj., terveys on tutkitusti muutenkin paljon huonompi. Heillä sairaalaan joutumisriski on 60 % suurempi yli 40 miljoonan sperm – countin miehiin verraten.

Suurin syy on siis mies- ja naiskunnon romahtaminen, ei perhepolitiikka.

Ilmiöön liittyvänä havaitsemme myös romantiikan ja terveen seksuaalisuuden jyrkän vähenemisen, kun katselemme ympärillemme ja vertaamme havaintojamme aikaisempien vuosikymmenten nuorten käytökseen, jolloin seksiaktiivisuus oli vielä aivan toisella tasolla.

Korean, Japanin ym. huonon syntyvyyden maissa, terve kiinnostus seksiin 18-35 vuotiailla on pudonnut jo hälyttävästi alle puoleen väestöstä. On loogista päätellä, että seksikiinnostuksen katoamisella on vahva yhteys myös mielenterveyteen.