MITÄ HOTELLEISTA PUUTTUU ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 190222

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008617791.html

 

Hotellihuoneen palvelut ja ruoka ovat matkailijalle hotellissa tärkeintä. Aulojen taide-esineillä ei ole merkitystä.

Onneksi aamiaisessa tarjoillaan nykyään laatuhotelleissa marjoja, siemeniä, hedelmiä ja muuta järkevää ja terveellistä syötävää.

Valitettavasti vain maittava sokeriton marja-hedelmä-siemen smoothie vieläkin puuttuu.

Marjasekoitus on aina kerätty halvimmista ja siten kirpeimmistä marjoista, joita ei pysty syömään paljoa ja jotka lisäksi hapottavat vatsaa ja hampaiden pintoja aivan liiaksi.

Jännä nähdä ymmärtääkö Stordahlen hotellissaan mennä tämän tason yläpuolelle.

Huoneiden ergonomiassa sen sijaan ei ole tapahtunut edistystä.

Tyynyt ovat edelleen muodottomia ylipehmeitä ja ylisuuria möhkäleitä, joilla ei saa pään luille pehmeän – jämäkkää ja tarkkaa juuri oikean korkuista tukea ilman että tyyny painaa kaulan painoherkkiä päähän meneviä suonia.

Onneksi tällainen tyyny on tulossa markkinoille.

Seuraava virhe on ergonomisen työaseman puute.

Vaikka kaikki ovat hotellihuoneessa verkossa, ryhdikästä asentoa ei saa millään kalusteilla. Asiakkaan oletetaan istua käköttävän pahimmillaan onnettomalla pallilla.

Pienikin (80 cm) korkeussäädettävä (vaikka kaasujousella) ja mahakolollinen työpöytä, jonka edessä olisi laadukas keinuva keskiraollinen satulatuoli, olisi jo huikea parannus ja edustaisi hotellihuoneen investoinnissa takuulla alle 1 % satsausta, mutta toisi siihen merkittävän palvelulisän.

Yksi mikä hotellihuoneissa myös puuttuu, on maasäteilymaadoitus.

Maasäteily on huonosti tunnettu, mutta sängyn kohdalle sattuessaan vääjäämätön unen heikentäjä, jonka torjunta olisi rakennusvaiheessa helppoa ilman kustannuksia.