MITEN IBS TERVEHDYTETÄÄN ?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 170521

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008058570.html

Hienoa, että IBD potilaat ovat saaneet tuekseen myös urheiluseuran.

Toivon, että seura myös jakaisi parasta mahdollista tietoa IBD sairauksien hoidosta.

Useimmilla potilailla on virheellinen käsitys, että tautia ei voi parantaa, vaan sen kanssa vain on opittava elämään.

Näin oli kerrottu myös eräälle läheiselleni, joka oli sairastanut haavaista tulehdusta 6 v, ennen kuin sai parantavat ruokavalio-ohjeet luontaishoitoihin perehtyneeltä lääkäriltä.

Suoli parani täysin oireettomaksi ja terveseinämäiseksi alle vuodessa, mitä tavalliset suolistolääkärit eivät halunneet uskoa.

Nyt ohje on jalostunut muotoon: Nostaa D:n arvo n. 150 nmol/l, jättää pois kaikki suolistoa potentiaalisesti tulehduttava kuten antibiootit ja muut mikrobiomia yhtään haittaavat lääkkeet, itselle yliherkkyyttä aiheuttavat asiat sekä kaikki lisätty sokeri, punainen liha, puhdistetut hiilarit, gluteiini ja vähentää linolihappo (omega 6) hyvin vähiin kuten myös kaikki prosessoitu vähäkuituinen ruoka.

Välttämätön osa hoitoa on syödä päivittäin aamuateriaksi ja iltapäivällä reilu lasillinen smoothieta, joka koostuu: yli yön liotetut pellavan tai shian siemenet ( 1 dl), luonnon marjoja erik. mustikkaa,  banaani, avokadoa, kuivattua luumua, kurkumaa (jossa 10 % mustapippuria). Joukkoon on hyvä vielä ripauttaa suolistoa auttavia kuivattuja yrttejä, joita on useita.

Tiedän monien parantuneiden tavoin, että em. ohje tunnollisesti toteutettuna on käänteentekevä taudin hoidossa.