MITEN KORONAN KANSSA JATKOSSA?

Vessin asiantuntijakommentti HS 120120

Linkki artikkeliin

Vuosien kuluessa virus todennäköisesti muuntuu lisää ja oppii yhä paremmin väistelemään rokotteet, aivan samoin kuin flunssaviruksetkin, joihin joudutaan aina kehittämään uusia rokotteita. 
       Luonto vain toimii näin. Evoluution kautta organismit kehittävät aina leviämis- ja hengissä pysymisominaisuuksiaan.
       Meidän pitää huomata, että tämä virus ei ole varsinaisesti tappajavirus vaan erittäin helposti leviävä virus.
       Se tappaa lähes yksinomaan vain hyvin iäkkäitä tai jo valmiiksi perussairaita, joiden vastustuskyky on alentunut ja elinvoima siten jo heikko. Luonnon (ei yhteiskunnan) järjestyksessä tällaisten ihmisten elinaika on jo muutoinkin loppu.
       Valitettavasti epäterveellisten länsimaisten elintapojen takia työikäisissäkin on paljon niitä, joiden vastustuskyky on huono kehossa piilevien monien sairauksien ja tulehdusten takia.
       Onneksi ihmisen oma terve ja voimissaan oleva immuunivaste eli vastustuskyky selviää tästäkin viruksesta melko helposti. Sen näemme siitä, että altistuneista vain vähemmistö osa sairastuu mitenkään ja heistäkin valtaosa vain lievästi.
       Tehokkain keino on vahvistaa ihmisen omaa immuunivastetta jo tunnetuilla keinoilla, joista tärkein on kesäaikainen D-vitamiinin taso, mutta myös C- vitamiinilla, magnesiumilla (tarvitaan D:n imeytymiseen) sinkillä, unella, liikunnalla ja kuidun syönnillä on merkitystä ja sillä, että ei ylirasita itseään mitenkään.
       Näimme Suomessa viime kesänä, miten aurinko ja sen tuottama D-vitamiini lähes häivytti koronan, kun yhä useampi pääsi kriittisenä pidetyn 75 nmol:n rajan yli.
       Tätä ilmiötä voimme voimistaa harkitulla auringon otolla keväästä alkaen, mutta myös 50 – 100 mcg:n D:n lisäravinteella. Varman päälle pelaajat ottavat myös magnesiumia, sinkkiä ja C-vitamiinia.