Miten parantaa toimimatonta toimistoympäristöä

Vessin täydentävä HS kommentti 290719

https://www.hs.fi/talous/art-2000006187637.html

Tosiasia on, että toimistokalustejättien ja heidän suunnittelijoittensa johdolla työhyvinvointi on mennyt pieleen.

Useimmat stressaantuvat ja häiriintyvät avokonttoreiden vilinässä ja melussa ja joutuvat tekemään keskittymistä vaativat työnsä kotona surkealla ergonomialla ja läppärillä.

Lisäksi vallalla ollut 90/90 istuminen (oikeastaan C/90 koska kaikilla on tavallisella tuolilla selkä pyöreänä) pitäisi viivytyksettä hylätä, sen monien terveys- ja hyvinvointihaittojen takia.

Nyt suunnan muutosta haetaan, aivan oikein, ääntä eristävillä puhelinkopeilla.

Valtalinjaksi istumisessa pitäisi ottaa keinuva kaksiosainen satulatuoli, korkeusmuistipaikoilla varustettu pöytä, pehmustetut kyynärtuet, 3 monitoria ja ainakin keskivartalossa oikeasti väljä ja ilmava vaatetus.
10 – 30 % seisomista 10 – 20 min pätkissä estää lisää istumisesta aiheutuvaa nestekierron pysähtymistä.

Em kombolla istumaperäiset vaivat (yli 30 kpl alaselän rappeutumisesta alkaen), jäävät pois, nestekierto, virkeys ovat aivan toisella tasolla kuin perinteissä systeemissä.

Valitettavasti liikkeenjohto on useimmiten niin alkeellista, että mennään kuin pässit narussa mitään ajattelematta perinteisen ergonomian mukaan, vaikka em. varustelu tuottaisi työhön kymmenien prosenttien tuottavuuslisän ja hyvinvoivien ihmisten mukana paljon paremman ilmapiirin.