MITEN VÄLTÄN SELKÄVAIVAT

Vessin korjaava asiantuntijakommenttiHS:ssa 1102019
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006256357.html

Selkäliiton asiantuntija unohtaa kehon biomekaniikan.

Kun nykyisin istumme 10 – 15 tuntia selkä pyöreänä huonossa ryhdissä, jonkinlaisia selkävaivoja tulee jossakin vaiheessa lähes väistämättä.

Lisätekijöinä ovat ylipaino ja liikkumattomuus.

Keskikehon hyvä ryhti ja sitä tukeva lihasliikkeet ovat TULE – (tuki- ja liikuntaelinten) terveyden perustekijöitä.

Hengityksen syvyys, suolen toiminta, verenkierto aivoihin, selkärangan eri osien terveys ja osin myös olka- ja lonkkanivelten terveys ovat kiinni hyvästä ryhdistä.

Ryhdin perustavan laatuista merkitystä alleviivasi myös Selkäliiton oma HUS:n asiantuntijalääkäri terveysmessuilla puheessaan vastaanotettuaan Selkäliiton tunnustuksen.

Hyvä ryhti ja sitä kautta selän ja monen elimen parempi terveys saadaan pitkäkestoisessa istuessa KESKIRAOLLISESTA, KEINUVASTA ja laadukkaasti muotoillusta SATULATUOLISTA, jonka edessä on pikasäätöinen pöytä ja pehmustetut kyynärtuet vartalon sivuilla. Halvimmillaan tällainen yhdistelmä maksaa asiantuntijayrityksiltä alle 600 € ja se pelastaa istumaterveyden vuosikymmeniksi.

Tuolin keskirako on aivan välttämätön genitaali- ja sisälantioelinten terveyden takia. Istuimen keinuntaominaisuus taas tuottaa ns. ”mikroliikettä”, joka pumppaa nesteisiin välttämätöntä liikettä selässä ja sisäelimissä.

Fiksu istuja panee päälle myös täysin puristamattomat vaatteet, seisoo joustavalla seisontalaudalla pikku pätkissä 10 – 30 % työajasta, asentaa monitorinsa silmien tasalle ja tekee tikusta asiaa mennäkseen kävelemään aina, kun voi.