Onko uusi syövänhoitoinnovaatio merkittävä ?

Vessin kommentti 291021

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000008343567.html

Innovaatio siis menee sarjaan ”lupaavat syöpähoidot”, joita on tehtailtu jo kymmeniä vuosia.

Hienoa, jos sillä saadaan entistä parempia tuloksia. Syöpiin kuolee edelleen lähes 50 % niihin sairastuneista, jos mukaan lasketaan vanhoiksi syöviksi ne joiden kanssa on selvitty hengissä yli 5 v.

Kun jenkkien taloussaarto jätti Kuubalaiset ilman jenkkien lääkkeitä, nämä onnistuivat kehittämään niin ikään immuunivastetta vahvistava syöpälääkkeen, josta tuli niin tehokas, että jenkkiläiset ostavat sitä nyt Kuubasta.

Immuunivasteen osuus syövissä on vanha tieto.

Oman immuunijärjestelmän aktiivisuus on keskeistä, koska sen pitää tunnistaa ja tuhota joka sekunti kymmeniä tuhansia kehon omia viallisia soluja, joista voi tulla syöpä, jos joku niistä pääsee lisääntymään.

Kyseistä tiedettä ja tietoa kannattaa parhaiten hyödyntää siten, että kansalaiset opetetaan ja kannustetaan vahvistamaan omaa immuunivastettaan erilaisilla kotikonsteilla kuten D- ja C-vitamiinien hyvällä tasolla kehossa sekä kasvisrikkaalla ravinne- ja kuiturikkaalla ruualla, hyvällä unella, päivittäisellä liikunnalla, nautintoainemyrkyistä pidättäytymällä sekä stressin, ylipainon ja piilevien tulehdusten välttämisellä.

Jo D-vitamiinin aurinkoloma-aikainen taso näyttäisi olevan melko tehokas syövän torjuja.