ROMAHTAAKO NYKYAIKAINEN IHMISTEN KULTTUURI ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 40423

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009497238.html

 

Juurisyyt nykyisen ihmiskunnan tulevaan romahdukseen ovat jo nähtävillä ympärillämme.

  1. Meillä esiintyvä uusavuttomuus ja käytännön realismeista vieraantuminen on nopeaa. Yhä useampi ei osaa enää siivota kotiaan, tehdä ruokaa, eikä pitää tavaroitaan järjestyksessä. Kaoottisuus lisääntyy ja tämä kumuloituu yleisissä mielipiteissä.
  2. Ihmisiltä on kadonnut rahan ja terveen talouden taju. Maailmassa yhteensä oleva velka on astronominen eikä kestä ollenkaan enää korkeampia korkoja eikä huonoja aikoja pankkien romahtamatta.
  3. Jo lapsena alkava ylipaino tuhoaa terveyden ja myös henkisiä ominaisuuksia korkean sokerin takia yhä useammalla.
  4. Kännykkäaddiktiivisuus tekee nuoret mieleltään sairaiksi, uusavuttomiksi, vuorovaikutuskyvyttömiksi ja keskittymiskyvyttömiksi. Ilmiö pahenee nopeasti.
  5. Yhä ahdistavampi ympäristö, elämänmuoto ja tulevaisuuden näkymät tekevät yhä useammat länsimaissa masentuneiksi ja käyttämään piristeitä ja huumeita ja kuluttamaan valtavasti mielelle haitallista viihdettä. Mielet järkkyvät tästäkin.
  6. Lisääntymisterveytemme on romahtamassa. 1950-luvulla terveellä miehellä oli spermassa 200 milj. elävää siittiötä/ ml, nyt elää alle 40 miljoonaa. Jo 20 %:lla on alle 15 miljoonaa, joten he eivät enää saa naista todennäköisesti raskaaksi. Näillä miehillä on myös 60 % suurempi todennäköisyys joutua sairaalaan minkä syyn takia vaan verrattuna 40 + miljoonan siittiön miehiin. Sodan jälkeen yli 3 miljoonan kansa pystyi tekemään vuodessa 100.000 vauvaa. Nyt 5.5 milj. kansa ei kohta saa edes 40 tuhatta vauvaa. Hedelmällisyysluku on menossa alaspäin numerossa 1.3 kun sen pitäisi olla 2.1 väestökestävyyden takia.

Valitettavasti sama, pääasiassa luontoon levinneistä hormonihäirintää aiheuttavista kemikaaleista johtuva ilmiö vallitsee koko luomakunnassa, joten eliöiden lisääntyminen on romahtamassa nyt meneillään olevassa 6:ssa sukupuuttoaallossa.

Em seikat vuorovaikuttavat keskenään ja kumuloituvat. Seurauksena tulee varmasti olemaan jonkinlainen romahdus.