VOIKO UUSI SYÖPÄHOITO OLLA KÄÄNTEEN TEKEVÄ ?

Vessin kommentti HS 111222

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009258820.html

Vuosikymmenien aikana on mediassa raportoitu kymmeniä uusia kokeellisia syöpähoitoja kun ne ovat olleet vielä kokeellisessa käytössä. Lääketeollisuuden mielikuvamarkkinointistrategiaan näyttää kuuluvan säännöllisin väliajoin hehkutetut ”uutiset” muka käänteentekevistä hoidoista.

Silti meillä kuolee edelleen yhä enemmän ihmisiä syöpään, nykyään yli 13.000/v, vaikka syöpien lääketutkimukseen on laitettu vuosikymmenten aikana satoja miljardeja.
Syöpäpotilaita on n. 33.000 joista yli 5 v syöpänsä kanssa eläneitä luokkaa 6000 ja kokonaan uusia syöpiä on 26.000 – 28.000 vuodessa. Kuolleisuus syöpiin on siis edelleen siis yli 40 % (samaa luokkaa kuin 1980-luvulla), julkisuuteen syötetyistä toisenlaisista mielikuvista huolimatta.

On totta, että nimenomaan lasten verisyövissä on tapahtunut kovasti edistystä. Kun 1970-luvulla parantumisprosentti oli 10 -20, nyt se on sentään jo luokkaa 80. Olisi tietysti hienoa jos tämä uusi kokeellinen hoito (joka on taas varmasti huippuhintainen koska uutuuksilla rahastetaan ja syöpähoidoilla erityisesti) olisi edellisiä parempi.

Syövän riskitekijöistä tunnetaan nykyään suuri joukko, ja tiedetään elintapa, jolla todennäköisyys sairastua syöpään saadaan hyvin pieneksi ja sillä voidaan myös parantua syövästä. Tässä yksinkertaisimmillaan ilmaistuna keinoina on poistaa elintavoista kaikki vähänkin karsinogeenisesti vaikuttavat, maksimoida immuunivaste (mm. runsaalla D:n käytöllä ja muilla lisäravinteilla) ja mikrobiomin toiminta, käyttää hyväksi määrättyjä syöpätehokkaita lääkekasveja sekä palauttaa hyvä ja luonnollinen kalium – natrium suhde kehossa (katso tarkka protokolla vessi.eu).

Tri Gerson (joka sijoitettu USA:ssa suurmiesten joukkoon Hall of Fame:ssä) sai jo 1940-luvulla USA:ssa n. 60 % gradus 4:n potilaista (kaikkiaan n. 1500 syöpäpotilasta) paranemaan pelkästään ravinto- ja elintapaterapialla, mikä on nykyäänkin hämmästyttävä luku.
Gersonin säätiö (gerson.org) jatkaa Max Gersonin työtä ja perinnettä San Diegon toimistossaan ja Meksikon puolella olevassa klinikassaan.