MIKSI SUOMALAISET EIVÄT TEE SUOMEN TÖITÄ?

Vessin kokemusasiantuntijakommentti  230121

Linkki artikkeliin

Meillä on kasvava osa kansasta laiskanpulskeita kansalaisia, joille työ ei enää kelpaa oikein millään järkevillä ehdoilla.

Jokainen rekrytoiva työnantaja tämän tietää. Sen tietävät myös työvoimaviranomaiset, mutta eivät saa sanoa sitä ääneen.

Myös media on hiljaa tästä suuresta ja paisuvasta ongelmasta.

Työttömyystuet ovat niin hyvät, että töihin ei kannata mennä. Itsekin olen kuullut monen sanovan tämän suoraan ääneen.

Toinen ongelma on väärä koulutus. Kasvava joukko ihmisiä syrjäyttää itsensä valitsemalla ”kivan ja trendikkään” ammatin, jossa ei ole mitään mahdollisuuksia työllistyä, kuten esim. eräoppaan työn.

Yhteiskuntamme tarjoaa myös erittäin hyvä mahdollisuudet päivärahoineen ”koulutus-shoppailuun” ja näillä keinoin pysyä pois työelämästä vuosikausia.

Kymmenissä ammateissa ja koulutuslinjoilla on oppilas- ja tekijäpulaa, mutta oppilaitokset vain järjestävät kursseja ei -tarpeellisiin ammatteihin, koska saavat siitä valtion tuet.  Koulutuskin on siis huonosti suunniteltu.

Ongelmanippuun kuuluu myös huonojen elintapojen takia itse- aiheutettu syrjäytyminen. Huonot elintavat tuottavat monenlaista huonovointisuutta, jonka takia työkään ei enää maistu.

Koko ongelmanipun ratkaisemiseksi tarvitaan ensin rohkeutta tosiasioiden näkemiseen, sen jälkeen hyvä tervehdyttävä moniosainen ohjelma yhteiskunnassa ja vielä kolmanneksi sen jämäkkä tinkimätön toimeenpano suuresta vastaan parkujakuorosta huolimatta.

Epäilen, että Sannan hallitus ei edes halua aloittaa tätä työtä, koska monet ohjelman vaativat ratkaisut ovat heille poliittisesti mahdottomia.