PITÄÄKÖ AURINGON OTTOA VÄLTTÄÄ?

Vessin Hs kommentti 210121

Linkki artikkeliin

Auringon säteily iholla saa aikaan ihmisen terveydelle välttämättömän D-vitamiinin.

Terveessä ihmisessä ja kohtuullisessa auringolle altistumisessa on siis kyse luonnollisesta ja välttämättömästä prosessista.

Viallisia soluja syntyy joka tapauksessa kehossa n. 60.000 kpl / sek. Terve immuunijärjestelmän löytää ja tuhoaa nämä osana luonnollista kehon siivoamisprosessia. Jos näitä viallisia iho- tai muita soluja jäisi kehoon lisääntymään, kyseessä olisi jo syöpä. Jos immuunijärjestelmä ei ole kunnossa, vaara on suurempi. Koronavirukseenkin (samaten kuin influenssaan) sairastuvat yleensä ne, joilla immuunijärjestelmä ei ole jostakin syistä voimissaan tai sen toiminnassa on notkahduksia eri syistä.  

Ruotsissa 25.000 ihmisen pitkässä seurantatutkimuksessa koehenkilöt jaettiin 4 ryhmään. Hieman enemmän ihosyöpää, mutta vähiten kaikkia syöpiä yhteensä ja pienin kokonaiskuolleisuus oli sillä ryhmällä, jotka ottivat eniten aurinkoa ja solariumia.

D-vitamiini oli kuitenkin se ratkaiseva suojatekijä, vaikka solariumista sitä ei edes saa.

Terveiden ihmisten kohtuullinen auringon otto ilman palamista ei saa olla pelottelun asia vaan rohkaistava asia. Myös aivojen terve toiminta kaipaa silmien kautta tulevaa auringon valoa.

Itse olen huomannut, että samat tahot, jotka pelottelevat liiallisen D-vitamiinin vaaroista (älyttömiin määriin D-vitamiinia kuoli 1930-luvulla pari henkilöä) pelottelevat myös auringon otosta.