MITEN SÄRKEVÄT OLKAPÄÄT SAADAAN KUNTOON

Korjaavakommentti Hyvä Terveys lehden olkapää – juttuun 270619
https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/liikunta/pieni-muutos-tekee-vatsatreenista-heti-tehokkaampaa-nailla-kahdella?utm_source=rtb_sisainen&utm_medium=banner&utm_campaign=so_vk_2019&utm_content=artikkeli

Olen etsinyt itsekuntoutusta parhaiden ammattilaisten johdolla olkapäihini vuosia.

Yksi lääkäri suositteli leikkausta. Toinen sanoi, että elä ihmeessä mene. Riskit ovat ihan liian suuret.

Apu on löytynyt siitä, että vaihdoin tuolin keskiraolliseen keinuvaan satulatuoliin, jolla sain ryhdin kuntoon ja istuttaessa olkapäät näin oikealle paikalleen sekä lapatuen hyväksi.

    Toinen merkittävä apu on tullut kuminauhajumpasta, jota viimein ortopedi suositteli.

Nyt teen laadukkaalla kahvallisella kuminauhalla 30 sarjan toistoja 7 suuntaan ja nimenomaan illalla, jolloin niveleen jää hyvä aineenvaihdunta yötä vasten. Joskus jos olkapäät puutuvat yöllä, teen pienen jumpan silloinkin kuminauhalla ja sitten 5 minuutin kuluttua jatkan tyytyväisenä unta.

     Kolmas toimiva jumppamuoto on pitää vedessä käsiräpylöitä ja tehdä voimaliikkeitä matalassa päässä vedessä seisten veden alla 10:n sarjoissa 5 suuntaan (3 sarjaa) hyvällä lapatuella. Näin lihakset pysyvät myös kunnossa.

      Ihmeen hankalaa ja hidasta on ollut löytää hyvää konsultointia olkapääkulumiin ja kipuihin. Näillä ohjelmilla nyt mennään päivä kerrallaan täysin ilman kipuja ja useita urheilulajeja harrastaen.

      Jatkuvasti olen vaivojeni kanssa törmännyt typeriin lääkärien ohjeisiin syödä tulehduskipulääkkeitä, jotka vain koukuttavat, eivät paranna mitään, mutta tuhoavat suoliston hyvää bakteerikantaa ja maksavat tietysti paljon.

    Omien kokemuksieni jakamisella moni kanssaihminen on myös päässyt olkapääkivuistaan eroon.