ONKO METSÄSTÄJÄLIITOLLA SYYTÄ TYYTYVÄISYYTEEN VAI HÄPEÄÄN

Vessin asiantuntijakommentti 240421

Linkki artikkeliin

Metsästäjäinliitolla olisi paljon toiminnassaan kehitettävää.

Ukkoutunut järjestö harjoittaa hirvieläinpolitiikka, joka maksaa kansataloudelle yli miljardin vuodessa ja jossa on n. 20 erilaista haittailmiötä tuhoeläimiksi paisuneen eläinkannan takia.

Viime aikoina on kirjoiteltu paljon ja todettu miten hyvä metsänhoito epäonnistuu liikojen hirvieläinten takia, jotka syövät monin paikoin myös pihat ja puutarhat kurjaan kuntoon.

Seuraava typeryys näyttää olevan villisikakantojen kantojen kasvattaminen, joiden kanssa olemme pian samalaisessa pääsemättömässä pinteessä kuin monessa naapurimaassa jo ollaan.

Järjestö myös haluaa pitää metsästysmaiden eli metsänomistajien mielipiteet merkityksettöminä omalla epädemokraattisella toiminnallaan.

Epäilemättä julkisuudelta piilossa olevilla ”hyväveli” – asioiden hoitoperinteellä on suuri osuus huonossa toimintapolitiikassa ja päätöksen teossa.

Onko kyseessä liian vanhojen ja siten ymmärtämättömien tai asenteiltaan epärealististen ja luonnon tasapainon ymmärtämisestä vieraantuneiden johtajien ajatusten syy, että ongelmat ja vinoutumat riistakannoissa ovat vain kärjistymässä.

Suomessa on suuri häpeä, että riistapolitiikan suunta ei ole eduskunnan vaan puutteellisesti ja osin huonoilla arvoilla toimivan järjestön hallussa.