RIITTÄÄKÖ VENYTTELY HARTIOIDEN HYVINVOINTIIN?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 610020

Linkki artikkeliin

”Selän eteen pyöristyminen ei itsessään ole haitallista…”

Visuri on mielestäni väärässä !

Selän pyöristyminen, mikä tapahtuu tavallisessa eli huonossa istuma-asennossa on yleisin juurisyy alaselän kivuille ja hartiajumeille.

Siinä koko selkä painuu kaarelle, jota vartalon etupuolella olevien hartioiden, käsien ja pään paino vielä taivuttaa lisää.

Näin nivelissä on staattisesti väärät kulmat, jännitykset ja välilevypaineet sekä rappeuttavan huono makro- ja mikrotasoinen nestekierto.

Kun istumme huonosti 10 – 16 t päivässä tätä ongelmaa muodostaen, muutaman minuutin hartiavenyttelyt eivät tilannetta yksin ratkaise. Koko ryhti on korjattava, että hartia-aluekin saadaan rennoksi.

Tehokkainta siihen on muuttaa istuminen tapahtuvaksi anatomisesti muotoillulla (reisien nestekierto !)  keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla, jolla istuminen hyvässä seisomaryhdissä, on helposti mahdollista.

Siinä keinuminen aktivoi selän liikettä ja siten nestekiertoa ja keskirako mahdollistaa häpyluulle ja genitaaleille miellyttävän paikan, että lantio voi olla luonnollisessa asennossa.

Oikealla korkeudella oleva pöytä / työ, katseen suunta eteen sekä kyynärpäiden tukeminen pehmustein vielä rentouttavat selkää ja hartioiden seutua lisää.