SAAKO SIKIÖN AIVOTERVEYTTÄ VAARANTAA LÄÄKEHOIDOLLA ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 200422

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000008762637.html

 

”Raskausaikana käytetyt masennuslääkkeet voivat muuttaa vauvan aivoja”… ”tulosten perusteella ei ole syytä huoleen raskaudenaikaisessa lääkehoidossa”

Tämänlainen lääke- etiikka edustaa tyypillisesti uskomatonta välinpitämättömyyttä ja piittaamattomuutta lapsen terveydestä.

Nyt kun yhteys lääkinnän ja aivomuutosten (todennäköisesti peruttamattomien) välillä on havaittu, minusta on täysin vastuutonta määrätä epäilyttäviä lääkkeitä äideille.

Kuka puolustaa syntymättömän lapsen oikeuksia saada pitää terveet aivot, jos lääkärien ja lääkinnän moraalittomuus antaa luvan vaarantaa sen.

Äitien masennuksessa pitäisi käyttää ensi monilukuiset muut masennuksen esto- ja lievityskeinot ennen lääkintää, jolla lisäksi saatu vaikutus on yleisesti ottaen heikko.

Valitettavasti tämäkin esimerkki todistaa, että lääkkeille ei haluta, eikä osatakkaan etsiä vaihtoehtoja, vaikka niitä olisi aivan jonoksi asti.

Lääketeollisuuden puolustamat hoitokäytännöt välttävät tehokkaitakin luontaisia mielenterveyden hoitoja ja puolustavat raskasta lääkkeiden käyttöä tässäkin tapauksessa tehosta ja sivuvaikutuksista riippumatta.

Eikö tähän yhteiskunnan pitäisi puuttua kansalaisjärjestöistä alkaen.

Perheiden lisäksi yhteiskunnan hoidettavaksi tulee tuhansia aivovauriolapsia jo alkoholista ja muista päihteistä vuosittain.

Kuka muu kuin lääketeollisuus ja harkitsemattomasti toimivat tai tietoisia ”sitoumuksia” solmineet lääkärit puoltavat tämän määrän lisäämistä tieten tahtoen sikiölle vaarallisilla ja vastuuttomilla lääkkeillä?

Tämä on syvästi paheksuttaa ja moitittavaa ja pitäisi olla jyrkästi sanktioitu.