Sallitaanko erilaiset mielipiteet Suomessa ?

Vessin kommentti HS 170823

https://www.hs.fi/talous/art-2000009784775.html

 

Päätoimittajatkin ovat poliitikkojen lisäksi tekemässä Suomesta yhden totuuden maata, jossa edes tieteeseen perustuvia kaikkia erilaisia näkemyksiä ei saa ilmaista, vankkaan kokemusperäiseen tietoon perustuvasta tiedosta puhumattakaan.

Hyvänä esimerkkinä tästä on koronakeskustelu, jossa harjoitettua yhden totuuden koronapolitiikkaa vastaan esitetään tieteellisestikin hyvin perusteltua kritiikkiä, mutta sen julkaisua ei sallita.

Toinen on huonovointisuuteen sekä vauva- ja seksikatoon liittyvät EDC:eet (endogryne disrupting chemicals) eli hormonihäirintäkemikaalit, joita ei saa pitää esillä ongelmien yksinä juurisyinä, koska se ei ole PC (politically correct).

Kolmas on metsien ojittaminen. Tosiasiallisesti hyvä ojitus lisää kasvua ja hiilen sidontaa ja estää lisäsoistumisen. Nyt suurin osa Suomen ojituksista on jo hoidon puutteessa huonossa kunnossa ja pohjavedet soilla, korvilla ja kosteilla kankailla nousussa ja siksi kasvukin laskussa. Tätäkään ei saa ilmaista.

Neljäntenä on ennaltaehkäisevyys kansanterveydessä. Sairaanhoidon toimijoiden valta on niin suuri myös mediaan, että hyvin perusteltuja mielipiteitä monikeinoisesta, tehokkaasta ja halvasta ennaltaehkäisyterveydenhoidosta ei sallita, koska sairaanhoidon toimijat hermostuvat liikevaihtonsa puolesta.

Myöskin mediaan kohdistuva kritiikki, kuten nyt tämäkin mielipiteiden ei ole PC ja joutuu todennäköisesti sensuroiduksi. Sitten se pitää ilmaista FB:ssa ja keskustelukanavilla.