VOIKO DIABETEKSESTÄ JA RASVAMAKSASTA PARANTUA ?

Vessin asiantuntijakommentti ja suositus tri Mosleyn diabetes dokkarista

https://areena.yle.fi/1-50953716

 

Suosittu hyvien terveysdokumenttien tekijä tri Michael Mosley on tehnyt uuden kannustavan ja toivorikkaan dokkarin Australiassa, mikä vastaa ruokakulttuuriltaan muita länsimaita. Samanlainen roskaruoka-, juoma-, makeis- ja einestarjonta ovat sielläkin ihmisiä houkuttamassa, lihottamassa ja sairastuttamassa.

Dokkarissa kuvataan testihenkiköiden avustuksella, miten tärkeätä on testata rasvamaksaan ja diabetekseen johtavat sisäelinrasvan, verenpaineen ja sokeriarvojen tasot, jotta taudin puhkeaminen voidaan estää.

Osanottajille tuli yllätyksenä heidän todennäköiseen terveytensä ja elämän laatunsa menettämiseen johtavat huononevat arvot, mutta myös elämänmuutoksen jälkeen hyvin nopeasti paraneva terveystilanne. Ohjelmassa Mosleyn koehenkilöitä pääsi eroon verenpaine ja diabetes-2 lääkkeestään jo parissa viikossa.

Mosley toi esille prosessoidun ruuan suuren roolin sairastuttajana ja miten terveysjärjestöt (diabetesliitto, sydänliitto) ovat roskaruoka- ja lääkeyhtiöiden vaikutuksen kohteena, väistävät vastuutaan, levittävät väärää tietoa, vaikenevat ongelman juurisyistä, eivätkä tee asialle mitään.

Koska diabetes ja metabolinen oireyhtymä oheistauteineen ovat johtamassa maailman maita terveys – talous katastrofiin (Suomi muiden mukana), monet valtiot ovat alkaneet ottaa käyttöön ehkäiseviä keinoja, mm. sokeriveron.

Itse lisäisin Mosleyn hyvän ohjelman lisäksi vielä probioottien ja lisäkuidun käytön suolistoterveyden ja sen monien tärkeiden sivuvaikutusten nopeuttajana sekä määrätyt vitamiinit (D, B12, B9, B6, C, A, E) immuunivasteen, mielialan ja energian nostajina sekä kalaöljyn aitoterveyden ja mielenterveyden parantajina vaativan elämänmuutosprosessin aikana.

Tämän 3-osaisen helposti omaksuttavan ja innostavan ohjelmasarjan katsominen on hyvin suositeltavaa yhtäänkin riskiryhmissä oleville tai heidän läheisilleen.

Veli-Jussi Jalkanen
Ennaltaehkäisevän
terveyden asiantuntija