ONKO FARMASEUTTINEN KIPULÄÄKE AINOA MAHDOLLISUUS ?

Vessin kriittinen kysymys lääkäreille HS 8.6.22

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008811480.html

 

Olen samaa mieltä, että paha kipu pitäisi hoitaa pois, eikä vain sietää sitä. Olemme kaikki kuulleet karmeita tarinoita kovia tuskia kärsivistä syöpäsairaista, joiden kipuja ei vain lääkitä pois.

Ihmettelen kovasti, miksi kipulääkäri jakaa kivunlääkintäohjeita yleismediassa, eikä lääkärilehdessä, jonne tämän tyyppiset jutut ennen kaikkea kuuluisivat.

Asetelma on sama kuin USA:ssa, jossa reseptilääkkeitä mainostetaan TV:ssä !

Jutusta unohtui mainita, että useimmiten kipua voi vähentää muutenkin kuin tavallisilla lääkkeillä. Tavalliset kipulääkkeet aiheuttavat helposti riippuvuutta ja erittäin herkästi tuhoavat suoliston tärkeitä ja välttämättömiä mikrobeja.

Luontaisia ja vaihtelevasti toimivia kivunvähentämiskeinoja ovat kylmäkäsittely, ihoharjaus, kurkuma, sopiva liikeharjoitus, homeopaattinen lääke, kivunhoito akupunktiolla, yrttilääkinnällä tai kurkumalla sekä vyöhyketerapialla tai muutamien näiden yhdistelmällä, mitkä voivat auttaa tehokkaasti. Tilannehan on aina yksilöllinen.

Tiedämme myös, että hyväryhtinen istunta satulatuolilla alkaa helpottaa alaselän kipuilua jopa saman tien tai lyhyen ajan sisällä.

Itse hoidin oman suuren suolileikkaukseni kivunhoidon onnistuneesti hoitajien kauhuksi heti narkoosista heräämisestä eteenpäin itse akupunktiolla ja homeopatialla. Kipua ei tullut.

Em. HS:n juttu on kuin lääkemainos, joita HS:ssa näytetään julkaistavan ilmeisen suunnitellun säännöllisesti.