JALKAPALLON VAIETTU VAARALLISUUS

Vessin kommmentti HS 130621

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008049726.html

Toivomme tietysti täyttä toipumista hienolle jalkapalloilija Eriksenille.

Miten autamme tai muistamme niitä lukuisia jalkapalloilijoita, jotka vuosittain aktiivipeliuran jälkeen menettävät elämänsä muistisairauteen tuhansista tärähdyksistä johtuen?

Epäilemättä Erikseen kävi lähellä kuolemaa ja elvytys hänet pelasti. Ehkä hänenkin kohtauksensa, johtui päähän tulleista tärähdyksistä.

Urheilulajeista pitäisi poistaa vaaralliset säännöt ja löperöt tulkinnat, jotka vaarantavat urheilijanterveyden pitkän päälle.

Ennen Eriksenin lyyhistymistä Suomen maalivahti ja puolustaja löivät päänsä yhteen vauhdilla, joka varmasti tärähdytti aivoja niin paljon, että ainakin toinen, ehkä molemmat, olisi pitänyt panna lepoon ja tarkkailuun.

Näinhän ei tietysti jalkapallossa tehdä, vaan hammasta purren pahennetaan aivotärähdystä jatkopelillä ja mahdollistetaan vielä uusia tärähdyksiä yhteentörmäyksissä ja puskuissa heti perään.

 

Täysin älytöntä hommaa.

 

Jalkapallon sääntöjä pitäisi kehittää aivoterveyden hyväksi seuraavasti: pallon paino 300 g:aan (nyt 500), kevyet kypärät päähän, muurissa päätä saa suojata käsillä ja kyynärvarsilla, kaikki vapaapotkut annetaan vapaapotkupilkulta, joka on esim. 6 m rankkaripilkun takana. Muuri saisi olla 6 m päässä.

Silti tämä on ”oikea” rangaistus rikkeestä ja siitä voi tulla maali, mikä siistisi käytöstä kentällä.

Jalkapallossa pitäisi myös alkaa viheltää täsmälleen sääntöjen mukaan.

Eilenkin Pukki olisi ehkä päässyt irti ja yrittämään maalia, jos tanskalainen ei olisi pitänyt kädellä sääntöjen vastaisesti kiinni.