KEMIKAALIT JA LÄÄKKEET SYDÄNTERVEYDEN HEIKENTÄJINÄ

Vessin kommnetti KL:lle 210521

Linkki artikkeliin

Kemikaalien aiheuttama hormonihäirintä lisääntymis- ja sukupuoliterveyden puolella on tiedetty jo toistakymmentä vuotta. Se on ilmeisesti suurin syyllinen syntyvyyden sekä sukupuoli- ja lisääntymisterveyden laskuun.

Jatkuvasti ilmaantuu lisää todistetusti tai vahvasti epäiltyjä kemikaaleja ja lääkkeitä näissä haitoissa.

Oikeastaan ei olekaan yllättävää, että hormonihäirinnällä on vaikutuksia myös veri- ja sydänterveyden asioissa. Lisää tietoa tähän liittyen varmasti vielä ilmaantuu.

Hormonihäirinnästä löytyy yksi suuri tekijä osittain mystiseen ja jättimäisesti vaikuttavaan ylipainobuumiin.

Kymmenien tuhansien päivittäin kehoa altistavien kemikaalien joukossa on jo valtava joukko niitä, jotka sorkkivat terveytemme perustekijöitä, kuten juuri julkaistu tutkimus esittää.

Ongelman vakavuutta lisää vielä se, että eri kemikaalit äärettömien pienien pitoisuuksien yhteisvaikutuksena, voivat myös aiheuttaa suuria haittoja, kuten on jo näytetty tutkimuksin monta vuotta.

Toksikologiassa on ollut pitkään periaate: ”määrä tekee myrkyn”. Hormonihäirinnän kohdalla tämä ei pidä paikkaansa. Jo nanoluokan määrät ovat vakavasti haitallisia vähintään yhteisvaikutuksiltaan.

Taas saimme yhden erittäin hyvän syyn lisää syödä luomuruokaa ja välttää kemikaaleja parhaamme mukaan niin ravinnossa, kosmetiikassa, vaatteissa, kodin- ja työympäristöissä jne.

On käsittämätöntä, että vaikka tällaisia tärkeitä tiedeuutisia tulee, laiskanpulskeat kansanterveysjohtajat eivät reagoi mitenkään. Mitään uusia suosituksia ei tule tärkeimmillään odottaville äideille (tai sellaisiksi aikoville) tai murrosikäisten vanhemmille, vaikka ehdottomasti pitäisi.

Suurin osa lääkäreistä ei myöskään lue tämän kaltaisia tutkimuksia ollenkaan (tai paljon muutakaan ennaltaehkäisyyn liittyvää) ja ovat autuaasti tietämättömiä tämän tieteen tuloksista ja johtopäätöksistä, mutta silti lausuvat lääkärien auktoriteetilla paikkansapitämättömyyksiä kansanterveyden vahingoksi.