Mellerin USA tuki vastenmielistä kuunneltavaa

16.5.2018

Pari päivää sitten oli erinomaisen vastenmielistä kuulla Radio Deissä kristityksi itseään nimittävän Leo Mellerin (Patmos yhdistys) ajatuksia USA:n suurlähetystön muutosta Jerusalemiin.

Hän kannatti lämpimästi asiaa ja toivoi, että muut maat noudattaisivat esimerkkiä. Hänen nykyisestä kunnostaan huolimatta en usko, että hänelle oli epäselvää, mitä tuosta poliittisesti laajalti tuomitusta eleestä seuraisi. Ylimitoitettua valtion terroria harjoittava (palestiinalaisten rötöksiä puolustelematta) Israelin hallitseva oikeistopuolue kukistaa aina verisesti mielenosoitukset ”varoituksena”.

Nyt lopputulos on nähty tähän mennessä. 60 kuollutta ja pari tuhatta haavoittunutta. Näiden lisäksi valtava määrä perheiden kärsimyksiä ja molemminpuolista vihan kasvua.

Minusta kukaan sydämen kristitty ei voi oikeasti haluta lisää kuolemaa ja väkivaltaa, joka oli tässäkin tapauksessa varmasti ennakoitavissa.

Minusta myös Radio Dei tekee virheen myydessään ohjelma-aikaa Patmokselle, jonka tunnettu Israel – keskeinen poliittinen ääriagenda, jolla ei ole mitään asiallista tekemistä kristillisyyden kanssa, vaikuttaa heille selvästi tärkeämmältä kuin Jeesuksen uskon ja viestien levittäminen.

Poliittista, yksisilmäistä ja puolueellista agendaa ajavalle (Mellerille) on tyypillisesti yhdentekevää, että palestiinalaisten joukossa on paljon enemmän kristittyjä kuin Israelilaisten joukossa.  

Veli-Jussi Jalkanen