MIKÄ ON PERUSTEETONTA HUUHAATA ?

Vessin kommentti Hs 180221

Linkki artikkeliin

LL Ohukainen on käynyt taistoon huuhaata vastaan.

Voi olla, että huuhaan takia joku harva voi saada haitallistakin hoitoa, mutta todennäköisesti kuitenkin paljon enemmän positiivisia hoitotuloksia. Jo se, että ihmisistä välitetään (mitä kokemusta lääkärissä käynti harvoin antaa) ja hoidetaan, helpottaa vaivoja puhumattakaan tehokkaasta plasebo vaikutuksesta.

Monilla luontaishoidoilla (ei kaikilla) on myös todellista hoitavaa vaikutusta, mutta sitä vain ei ole tieteellisesti selvitetty, kun se ei rahoittajatahoaja kiinnosta.

Olisi kuitenkin typerää ajatella, että monen maan kansanlääkinnässä olevat vanhat ja tehokkaiksi koetut hoidot olisivat oikeasti toimimattomia.

Lääketeollisuus organisoi ja maksaa lääketieteellisestä tutkimuksesta luokkaa 90 % ja tietysti tekee vain sellaista tiedettä mikä hyödyttää lääkemyyntiä. Yhteiskunnan laitoksilla on hyvin vähän resursseja ja kiinnostusta myöskään tehdä tutkimuksia luontaishoidoista, koska tutkimusresursseista päättävillä on useimmiten myös tiukat siteet lääketeollisuuteen.

Epäilemättä mahdollisten sitoumustensa ja koulutuksensa takia Ohukainen ei pysty suhtautumaan skeptisesti lääketutkimuksen moniin huijauksiin ja uskomuksiin.

      Lääketutkimuksen perusdataahan ei julkisteta ja viranomaisille riittää parin lääketutkimuksen positiivinen tulos, vaikka samasta asiasta olisi kymmeniä tai satoja tuloksettomia kokeita.

      Tämä vuotava seula selittää markkinoilla monet tehottomat tai liian paljon haittavaikutuksia tuottavat lääkkeet.

      Jutussa annetaan ymmärtää, että terveelliset elintavat ovat huuhaata. Tämähän tarkoittaa sitä, että todennäköisesti elää yhtä terveenä huonoilla kuin hyvilläkin elintavoilla.

       Tämähän on tietysti aivan potaskaa. Nimenomaan tieteen mukaisesti haitta-aineet, ravinnepuutteet, roskaruoka, stressi, luonnoton huono elintapa murtaa ihmisen immuunivastetta, aiheuttaa kroonisia sairauksia ja ylipainoa kymmenine lihavuustauteineen.

       Onko vain hyvää tuuria, että jotkut eivät sairastu ja jotkut sairastavat koko ajan? Yleensä ei. Kyllä sairauksien takana löytyy lähes aina juuritekijät, joita lääkärit juuri eivät yleensä tutki ja korjaa, koska vallalla olevassa hoitomallissa hoidetaan ”oireen mukaisesti”, eli lievitetään vain oireita.

      Aika helppo tapa saada lääkäri hermostumaan on tiukata häneltä miksi juuri minä olen sairastunut ja mitä minun pitäisi korjata terveystavoissani, että juurisyy poistuu.

      Heitä ei ole koulutettu tähän, he yleensä eivät osaa lähestyä vaivaa näin, eivätkä todennäköisesti vastaa tähän kysymykseen.

      Jättimäinen (globaali lv n. 5 trilj. USD) Big Pharma, lääketeollisuus, jolla on epäsuorasti vaikutusvaltaa lääkärien asennoitumiseen ja koulutukseen, haluaa mieluiten vain potilaan syövän määrättyä lääkettä mukisematta ja mahdollisimman pitkään.

       Oikeellisesti Hesarissa toistuvissa artikkeleissa varoitetaan huuhaasta (mikä on varsinaisen huuhaan kohdalla hyväkin), mutta ei juuri koskaan ole juttua tehokkaasta ennaltaehkäisystä, josta uutisoimista kartetaan johdonmukaisesti.

Näin pilkallisesti sanottuna Pig Pharma on saanut vaikutusvaltaa myös muka riippumattomaksi julistautuneessa Suomen suurimmassa mediatalossa.