MIKSI ETÄTÖISSÄ HUONO ERGONOMIA ?

Vessin asiantuntijakommentti Uusi Suomi 200721

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kyllastyttaako-kotona-tyoskentely-etatoita-voi-tehda-muuallakin/0f61beba-4726-497b-9d5c-6767ba8d4beb

Terveys- ja ympäristötietoisuutemme on niin onnetonta, että suostumme tekemään töitä ergonomisesti melkein miten surkeassa ympäristössä vaan.

Näin tehden työ on epämukavaa, vaivoja tulee ja tuottavuus jää alhaiseksi.

Pikasäätöinen pieni mahakolopöytä-/ hyvä satulatuoliyhdistelmä maksaa alle tonnin ja sen päiväkustannus on senttejä. Hyvä korkeussäädettävä lisämonitori ja näppis maksavat vain alle 200.

Silti ymmärtämättömästi ja erittäin epätaloudellisesti valitsemme istua huonosti, emmekä osta koteihin tai varusta hotelleihin huoneita tai auloja hyvällä ergonomialla etätöitä varten, vaikka meiltä odotetaan jopa tuhansien tuottopanosta / päivä.

Arkkitehdit työterveyttä ymmärtämättöminä suunnittelevat jatkuvalla syötöllä myös julkisiin tiloihin huonoa tuottavuutta tuottavia kalusteita.

Onnettominta on, että myöskään työterveyden ammattilaiset eivät näe nykyisessä kehittymättömässä työkulttuurissamme juuri mitään vikaa, vaan suosittelevat myös tavallista tuolia, mikä aivan varmasti pyöristää selän ja sen myötä aikaansaa jatkuessaan kaikki huonoryhtisyyden seurannaisvaivat.