MIKSI LAPSIA EI TULE, JAPANIINKAAN ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 260723

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009742687.html

 

Japani ja muutkin valtiot panttaavat tietoa lapsikadon todellisista syistä.
Niistä kertoi uraauurtava veteraanihormonitutkija prof. Shanna Sawn 2022 ilmestyneessä hätkähdyttävässä kirjassaan Count Down, joka jokaisen poliitikon ja sairaanhoito-/ terveysalan ammattilaisen ja lapsia suunnittelevan nuoren parin pitäisi lukea.
Vauvakadon suurin syy on hormonihäirintä, joka heikentää sukupuoli, seksuaali- ja hormoniterveyttä. Tämä vaikuttaa hedelmällisyyteen miehillä ja naisilla, mutta myös vähentää seksin tarvetta.
Yhä istuvampi elämäntapa huonontaa lantion alueen, siis myös genitaalien aineenvaihduntaa, mikä lisää sairauksia, impotenssia ja vähentää testosteronia. Keinona olisi istua lantiosta väljissä ja ilmavissa vaatteissa keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla ja siitäkin usein liikkuen.
Japani maksaa nyt kovaa hintaa tunnetusta löperyydestään ympäristönsä kemikalisoitumiseen (saastumiseen), josta hormonihäirintämolekyylit leviävät myös ihmisiin sikiö- ja puberteettikausien hormonitoimintaa vioittamaan.
Lapsiperheiden tuki tulee vaikuttamaan vain marginaalisesti. Jos ei kykene tai seksi huvita niin lapsia ei tule.
Myös Suomen terveysjohtajien tulisi nopeasti lukea itsensä kartalle tässä äärimmäisen vakavassa asiassa ja tehdä Suomesta mahdollisimman kemikaaliturvallinen ja seksipositiivinen maa, joka myös kannustaa ja tukee lapsiperheitä.
Tervehdyttämiskeinot ovat olemassa, mutta onko riittävästi järkeä ja näkemystä niiden käyttöönottoon.
Hömppä- ja haittauutisten sijaan median tulisi nostaa ihmisten tietoisuutta tällaisissa tärkeissä asioissa, mutta valitettavasti tällaisesta mediarohkeudesta ei ole vielä ollut merkkejä.
Poliitikot tietenkin arkailevat puhua lisääntymis- ja seksuaaliterveydestä, joka on osana seksuaali-identiteettiä, olipa siihen liittyvä tiede miten yksiselitteistä tahansa.