MIKSI USA RAPPEUTUU?

Vessin havainnoijakommentti Hs 100120

Linkki artikkeliin

Yhdysvaltain henkinen ja älyllinen rappeutuminen on ollut selvästi nähtävissä jo vuosikymmenet.

Näemme useita tähän johtavia syitä:

Eri syistä heikko koulutustaso johtaa tietysti huonoon yleissivistykseen, jota heikkotasoinen ja joka paikkaan tunkeva heikkotasoinen ja kaikille ”valmiiksi pureskeltu” viihde, viihteellisyys ja kaupallisuus vielä madaltaa lisää.

Koulutuksen ja kaiken kansallisen viestinnän (kaupallinen-, hallinnon-, koulutuksen viestintä) tasoa on laskettu matalaksi, jotta myös heikommin kehittyneistä maista ja huonollakin kielitaidolla varustetut ihmiset sitä ymmärtäisivät.

USA:ssa myös mieluummin tehdään töitä pitkää päivää ja ansaitaan turvaverkkojen puutuessa kuin opiskellaan ja sivistetään itseä. USA: laiset ovatkin selvästi rahakeskeisempiä asenteissaan kuin eurooppalaiset.

Tällaisessa kulttuurissa kasvaneet ja vähän lukeneet ihmiset ovat helppoja manipuloitavia varsinkin, kun USA: laisten keskimääräinen älykkyystaso on ollut laskussa jo vuosikymmenet… ja se näkyy.

Tätä ovat laskeneet tutkitusti jatkuvasti vähenevä liikunta ja aivoja rappeuttava lyijy bensassa 2000 – luvun alkuun asti sekä jo vuosikymmeniä heikentynyt ravinto, jossa aivoille tärkeitä Omega3 rasvoja ja muita ravintoaineita on yhä vähemmän, mutta haitallisia kemikaaleja yhä enemmän.

Huonosta ravinnosta ja elintavoista johtuva sama korkea verensokeri, joka lihottaa ihmisiä, myös tuhoaa mikrovirtauksia / tiehyitä kehossa ja aivoissa, madaltaen niiden suorituskykyä.

USA:ssa juuri mikään älyllinen tai kulttuurinen asia ei ole ”in”, vaan lähes kaikkea koetetaan kansanomaistaa ja elitistiseksi ja ”snobistiseksi” koettua älyllisyyttä ja laajempaa ymmärtämisen lähestymistä häivyttää.