Mistä katolilaisuuden pedofilia saa voimansa ?

Vessin kommentti HS 31021

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008306377.html

Valitettavasti katolisen kirkon peittelykulttuuri ei ole vain 70 v mittainen.

Tältä ajalta tutkinta on helpompaa uhrien vielä ollessa hengissä.

Hierarkian, byrokratian, korruption ja patriarkaalisuuden muodostama pimeä väkivaltalinnake on ollut ainakin yhtä vahva edellisinä vuosisatoina.

Näiltä ajoilta täysin puolustuskyvyttömien todennäköisesti kaikkiaan miljoonien uhrien tarinat eivät ole kirjautuneet mihinkään, paitsi joidenkin jo purettujen mielisairaaloiden käytävien kaikuihin.

Katolisen kirkon ehkä suurin erhe / synti on selibaatti, joka oli houkuttimena seksuaalisesti kieroontuneiden ihmisten hakeutumisessa kirkon töihin.

Ehkä selibaatin ajatus olikin joidenkin pedofiilisten piispojen ja paavien nimenomainen suunnitelma ja strategia tarjota rikostovereilleen turvallinen hyväksikäyttöympäristö. Tutkimus selvittäköön.

Katolisen kirkon häpeä ja synti nykyään on edelleen peitellä ja vähätellä tehtyjä rikoksia, josta syystä niiden tutkinta takkuaa monessa maassa. Osaksi järjestelmää juurtunut tapakulttuuri ei irtoa helpolla.

Tärkeä juurisyy katolisen (ja ehkä myös anglikaanisen ja osin ortodoksisuudenkin) kirkon piirissä suojeltuun pedofiliaan ja hyväksikäyttöön on väärin ymmärretyissä Jeesus Nasaretilaisen sanoissa, ikään kuin hän olisi muka arvostanut naimattomuutta ylitse tavallisen elämänmuodon, mikä on saanut yksin elävien ihmisten patoutuneen seksuaalisuuden etsimään sairaita ja rikollisia purkautumisteitä.