MITÄ JÄRKEÄ ON PÄÄJOHTAJIEN MILJOONAELÄKKEISSÄ

Vessin kommentti HS 70324

https://www.hs.fi/talous/art-2000010275530.html

 

10 miljoonaluokan eläkerahasto yhdelle miehelle on täysin ylimitoitettua ahneutta.

Kukaan vanha ja väsynyt mies ei jaksa kuluttaa kohtuullisella elintavalla kuin tuhansia kuukaudessa, olkoonkin, että miljoonaluokan eläkkeistä on tullut typerä ja katkeruutta ja eriarvoistumista tuottava maailman tapa.

Aivan varmasti johtajat kunnianhimoisina kehittäjinä etsiytyisivät joka tapauksessa johtotehtäviin, vaikka palkka- ja eläke-edut olisivat kohtuullisempia.

Suomalaiset johtajat voisivat osoittaa suoraselkäisyyttä ja esimerkkiä tyytymällä kohtuullisiin eläkkeisiin, joilla totuttu elintaso voidaan kyllä ylläpitää, mutta joka ei kerrytä rahaa, jota jo valmiiksi hyvin varakas eläkkeensaaja ei tarvitse eikä edes ennätä käyttää mihinkään.

Eläkkeellä ollessa eläkerahaston ja sijoitusten hoitamisesta tulee vanhalle miehelle turhaa stressiä ja syyllisyyttä, kun on kohtuuttoman eriarvoisessa asemassa muihin, myös ahkeraa asiantuntijatyötä tehneisiin verraten.

Näistäkään miljoonista yhtään euroa eläköityneet johtajat eivät saa mukaansa, kun kuolema vie heidät muutaman vuoden jälkeen toiseen todellisuuteen, jossa on aivan erilaiset pelisäännöt.