MITEN ESTÄÄ EMÄNNÄN KYHMY ELI BUFFALONISKA

Vessin täydentävä kommentti Me Naiset260719
https://www.menaiset.fi/keskustelu/108015/emannan-kyhmy-uhkaa-jos-vietat-paivat-ruudun-aaressa-nain-paaset-patista-eroon#comment-380206

En ole nähnyt tai kuullutkaan kenenkään ehkäisevän tai parantavan niskakyhmyä jumppaamalla.

Syy on selvä.

Huonoryhtinen istuminen, jossa rintojen, pään, käsivarsien ja olkapäiden paino vetää hartioita alaspäin monta tuntia päivässä on paljon voimakkaampi altistaja kuin muutaman minuutin jumppa pystyy korjaamaan.

Ainut kunnon keino on MUUTTAA ISTUMARYHTI HYVÄKSI.

Siihen taas ylivoimaisesti toimivin keino on istua keinuvalla, keskiraollisella laadukkaalla satulatuolilla oikeinsäädetyn työpöydän ja monitorien ääressä. Myös sohvaistumisesta pitää luopua (voi olla kylkiasennossa tai istua/maata matolla) ja julkisissa liikennevälineissä pitää laittaa alaselän taakse lisätukea, että hartiat ja niska suoristuvat.

Ravintolassa ym. auttava keino tilapäisessä istumisessa hyvän ryhdin saamiseen on istua aivan tuolin reunalla, reidet levällään, mikä mahdollistaa lantion kallistamista eteen, mikä taas parantaa paljon selän ryhtiä. 

Työtuolissa keskiraolla on tärkeä tehtävä vapauttaa lantion pohja ja genitaalialue istumapaineesta, jolloin nestevirtailut näissä tärkeissä kudoksissa säilyvät hyvänä ja lantion voi mukavasti ja terveellisesti kääntää eteenpäin.

Keskiraollisessa keinuvassa satulatuolissa istuen koko rangan ryhti on kuin seistessä, selkälihakset vahvistuvat, suolisto ja rangan kudokset saavat tärkeää liikettä, hengitys on syvempää ja suuret virtaukset aivoihin sujuvat rentoutuneiden kaulalihasten välisissä suonissa.