MITEN LISÄÄ LAPSIA JA YHTEISKUNTA KASVUUN?

Vessin kommentti Matti Vanhasen juttuun MT:ssä 80120

Linkki artikkeliin

Vanhasella on esittää useita vaikeita työtä tekevän väestön ja lapsiluvun kasvattamisen tavoitteita, mutta vain harvoja keinoja niihin pääsemiseksi.

        Työperäinen maahanmuutto on yksi hyvä keino, mutta myös Suomessa uusavuttomien ja syrjäytyjien määrät pitäisi saada paremmalla koulutuksella, sosiaalipolitiikalla ja sairauksien ennaltaehkäisyllä laskuun.

        Kaikki näemme yhteiskunnassamme, miten tytöt ajavat joukolla poikien ohi alalla kuin alalla.

Hieno asia, että naiset voimaantuvat ja vapautuvat mutta voi surku, että yhä useammat nuoret miehet kadottavat jämäkkyytensä, itsetuntonsa, fyysisen kuntonsa ja tavoitteensa hyvästä urasta ja koulutuksesta.

        Sellainen nuori mies, jolla on hyvä itsetunto, on lukion käynyt ja solakka ja jäntevä, harrastaa liikuntaa, osaa ampua, tanssia ja uida hyvin, puhuu sujuvasti 3 kieltä ja harrastaa fiksuja asioita, eikä ole nettiriippuvainen, on jo ylen harvinainen, vaikka olemme olleet vauras maa jo vuosikymmeniä, ja meillä on yksi parhaista koulujärjestelmistä maailmassa.

        Tähän mennessä emme ole osanneet vaurastua viisaasti. Nyt pitäisi ottaa uusi terve suunta.

Tarvitsemme myös nykyistä paremman koulun ja neuvolan, sairauksia ja ylipainoa ennaltaehkäisevän kunta- ja kansanterveysohjelman kymmenine uusine keinoineen.

        Yksi tärkeimmistä asioista on tulla tietoisiksi ja saada vähiin herkissä vaiheessa odottaviin äiteihin (ja teini-ikäisiin) vaikuttavat teolliset kemikaalit, jotka heikentävät luotettavien tanskalaisten hormonitutkijoiden mukaan elin-ikäisesti sikiön sukupuoli- ja hormoniterveyttä jo ensimmäisten elinviikkojen aikana.