MITEN PARANTAA ITSETUNTOA

https://www.hs.fi/elama/art-2000006133634.html
Hyvä ryhti parantaa tutkitusti itsetuntoa.

v. 2014 USA: laisessa tutkimuksessa hyvän ryhdin saaminen oli yllättävän tehokas keino sekä saada ihmiset tuntemaan itsensä itsevarmemmaksi, että sosiaalisesti rohkeammaksi.

Helpoin ja tehokkain tapa saada hyvä ryhti on istua hyvää ryhtiä tuottavalla tavalla, joka on keinuva keskiraollinen satulatuoli ja pitää pöytä ja monitorit oikealla korkeudella, niin että pää ja kaula ovat myös suorassa. Näin selän jo ehkä venyneet nivelsiteet taas lyhenevät, jolloin hyvästä ryhdistä tulee tapa.
Lisää tehoa saa, jos kyynärpäiden alla on tuki ja monitoreja on 3, jolloin kaulan lihakset aktivoituvat.

Liikunnan avulla pitää tietysti panna selkälihakset kuntoon myös.

Itsetuntoa parantaa myös karsimalla elämästään liian asiat ja tavarat, niin että jäljellä olevat voi pitää hyvässä järjestyksessä.

Hyvä elin- ja ruokatavat tukevat terveyttä, pitävät solakkana ja energisenä, joka myös auttaa. Suolisto, kilpirauhanen, aivot ja sydän on pidettävä kunnossa, mikä ei ole edes vaikeaa, jos oppii valitsemaan fiksusti.

Kannattaa tiedostaa ja sanoa EI meille tuputetulle ”roskalle” (-viihde, -ruoka, – uutiset, -vaatteet), mikä hajottaa mielemme ja vie rahamme ja aikamme, mikä huonontaa tunnetta elämän hallinnasta ja heikentää siis itsetuntoa.