Oliko Kiinan 0-koronalinja Suomen linjaa tyhmempi ?

Vessin kommentti HS 71222

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009249804.html

 

Näemme täältä etäältä, että Kiinan politiikka on ollut täysin suhteetonta haittoihin verraten. Siispä naureskelemme kiinalaisille.

Jos ajattelemme, että meillä se vasta järkevää koronapolitiikkaa on ollut, ja hallitus on menetellyt juuri oikein, niin tämäkään ei pidä paikkaansa.

Kun verrataan ilman suojatoimia toimineita pienyhteisöjä ja heissä tapahtunutta erittäin vähäistä sairastumista, huomataan, että hyvät immuunielintavat ja kesäaikainen D-vitamiinin taso olisikin riittänyt lähes kaikilla täysin terveenä pysymiseen ja ainakin vakavien tautimuotojen estämiseen.

Siispä Suomenkin linja on ollut pielessä, kuten monet virologiaa tuntevat puolueettomat asiantuntijat sanoivat jo pitkin matkaa. Suomessakin on maksettu hurjat kulut taloudellisesti, sosiaalisesti ja mielenterveydellisesti virallisesta koronalinjasta. Lisäksi tänä vuonna ”mystinen” tuhansien henkien ylikuolleisuus vaan jatkuu ja klinikat pursuavat potilaita.

Kaiken lisäksi monien silmissä median uskottavuus on romahtanut, kun se ei ole sallinut asiallistakaan kriittistä asiantuntijakeskustelua aiheesta, vaan on rikkonut avoimuus, tasapuolisuus ja sanavapausperiaatteita mennen kaiken aikaa.