ONKO AVOINTA KESKUSTELUA KORONAPOLITIIKASTA ?

Vessin kommentti Hs 120821

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008180799.html

”Etenkin sosiaalisessa mediassa koronarokotuksista liikkuu kuitenkin paljon m y ö s väärää tietoa.”

Tämähän on totta.

Totta on myös se, että lääkäreistä ja tutkijoista muodostuneet spontaanit ryhmät myös esittävät asiallisia ja kriittisiä kysymyksiä ja näköaloja ”viralliselle” koronanäkemykselle mm. koronarealistit.fi sivustolla.

Eikö sananvapautemme kestä sitä, että sairaanhoidon ja virustieteen ammattilaisten tekemät virallisesta linjasta poikkeavat kysymykset, näkökannat ja huomiot voidaan ottaa vakavasti ja mukaan keskusteluun.

Jo nyt puolen vuoden aikana terveyspäättäjienkin arviot, ennustukset ja strategiat ovat monelta osin muuntuneet ja päivittyneet. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisenä sanottu kanta ei olekaan ollut täysin oikea.

Minuakin on alkanut hirvittää se visio, että tulevaisuudessa joudumme käymään vähän päästä päivittyvässä rokotuksessa ottamassa kehon sisään aineita, joiden kehittäminen on tehty kiireellä, ilman tieteen ja kokemuksen hyväksi kokemaa perusteellista ja turvallisuuden täysin takaamaa kehittämis- ja testaamisprosessia.

Minusta on epäilyttävää ja epähyväksyttävää, että THL ja siten myöskään media ei selvitä heti ja julkista reilusti kaikkia haittavaikutuksia ja tapausten lukumääriä rokotuksista.

Minusta näin herkissä asioissa THL:n, Valviran ja median pitäisi myös olla täysin avoin ja rehellinen sairaanhoidon keinojen eri puolista ja vaikutuksista.

Pienikin manipulaation maku esim. tietoja pimittämällä nostaa karvat pystyyn, (muistamme sikaflunssan rokotusskandaalin narkolepsioineen) samoin kuin se, että luontaisia vastustuskykyä eli immuunivastetta nostavia tehokkaita keinoja ei neuvota ollenkaan, vaan niistäkin vaietaan tyystin.