ONKO KNUUTI PUOLUEETON?

Vessin asiantuntijakommentti Yle uutiset 230121

Linkki artikkeliin

Lääkäri Knuuti on ottanut tuomarin roolin määrittämään mikä on huuhaata ja mikä ei.

Ihan hyvä, että oikeasti päätön huuhaa nimetään sellaiseksi, oli se sitten millä alalla vaan.

      Knuutin ei kuitenkaan kannata asettaa itseään kaikkien ja eri mantereilla kehitettyjen perinteisten luontaishoitojen erikoistuntijaksi, jolla on ylimaallinen kyky osata arvostella oikein kaikki maailman lääkkeettömät hoidot.

      Jos hän tämän virheen tekee, hän paljastuu ilman muuta lääketeollisuuden lobbariksi, joka vain haluaa herättää epäluuloa kaikkia lääkkeettömiä ja luontaishoitojakin (joissa on paljon toimiviakin) kohtaan ja nostaa samalla lääkkeiden arvostusta.

      Knuuti olisi uskottavampi, jos hän olisi myös kriittinen kaikkeen valtavaan huuhaaseen, väärinkäytöksiin ja jopa rikollisuuteen varsinaisen lääketieteen ja lääketeollisuuden parissa.

      Muistamme esim. aivan parin vuoden takaa, miten nuori suomalainen kirurgi paljasti nivelten ”puhdistaviin” tähystysleikkauksiin pesiytyneen huuhaan. Nämä vuosittain tuhannet yhteiskunnan maksamat kalliit leikkaukset olivat nolosti silmän lumetta, ilman tilastollisesti minkään tasoisia terveyttämisvaikutuksia. Veronmaksajien rahoja paloi valtavasti klinikoitten lihottamiseen.

      USA:ssa opioidi- kipulääkkeillä tieten tahtoen ja valheellisen mainonnan avulla aikaansaatu jättimäinen huumeongelma on vaatinut tähän mennessä paljon enemmän uhreja 25 vuodessa kuin korona. Myös Suomessa on sorruttu virheelliseen opioidipohjaiseen liialliseen kipulääkintään, ja siitä johtuvissa riippuvuuksissa on kuollut ihmisiä. Ketään ei ole tuomittu tai menettänyt edes lääkärin oikeuksiakaan. Jos joku kuolee luontaishoitajan hoidon takia, noitarovioita sytytellään heti. 

      Euroopan Lääkeviraston v. 2014 eläköitynyt johtaja, tanskalainen prof. Peter C. Koetzche kuvaili eläköitymisvuonna julkaisemassaan kirjassa lääketieteen huuhaata, väärinkäytöksiä ja petoksia hiuksia nostattavassa kirjassaan Tappavat Lääkkeet ja Järjestytynyt Rikollisuus. Loistavalta näköalapaikalta Koetzche selostaa ja todistaa satoja väärinkäytöksiä 500 sivun ja 800 viitteen voimalla.

      Epäilen pahoin, että Knuuti katselee maailmaa sellaisten silmälasien takaa, että niillä tällaista kirjaa ei nähdä, eikä lueta.