Pään päällä kantamisen potentiaali

Pään päällä kantamiseen sisältyy hieno potentiaali.

Se on hyvä keino ottaa portaat käyttöön samalla jotain kantaen.

Matkustaessani harpon aina hotelleissa, metrossa ym. jalkalihasten treenaamisen takia kerrokset portaita lentolaukku (10–20 kg) pään päällä tasapainossa, yhdellä kädellä tukien, kaksi askelmaa kerrallaan ja reippaalla tempolla. Tapa sopii hyvin syke- ja hengitysrytmiin. 8o askelmaa (eli 40 harppausta) on jo hyvä pikkutreeni.

Pään päällä kantaminen kehittää tasapainoa ja ryhtiä.

Kovien tavaroiden tai laukkujen ja pään väliin voi sujauttaa jotakin pehmeää kuten pipon tai käsineet.

Pienen harjoittelun jälkeen kantaminen sujuu myös rappuja alaspäin, mikä on hyvä etureiden treeni sekin.

Tasamaalla laukku kulkekoon kahdella omalla pyörällään vetämällä mutta kättä vaihtaen.

Hyväkahvaista pääkantolaukkua voi joutuessaan käyttää myös kahvakuulana tai käsipainona hauikselle.

Hyväksytyn kokoiseen lentolaukkuun sopii kaikki tavarat vaikka 2 viikon liikematkalle, kun optimoi ja käyttää talvella ohutuntuvatakkia, joka puristuu nyrkin kokoiseen tilaan.

Laukun päälle voi jättää vaatteet, jotta se olisi siltä puolelta sopivan pehmeä pääkantoon.

Laukku on hauska heilauttaa pään päälle kannettavaksi ja sieltä tarkastusnauhoille lentokentillä ja metroissa (Kiina, sekä porrastasanteilta toiselle jopa 10 askelmaa.

Päällään kantavaa kavahdetaan ja kunnioitetaan sen verran, että tilaa löytyy ylös harppojalle, jopa Kiinan tupputäysillä metroasemilla ylös nousevilla portailla, vaikka vastaan tulee juuri junasta purkautuva tungos portaiden täydeltä. Väistellä ei tarvitse, kun vain jyrää toista laitaa pitkin ylös laukku pään päällä.

Aloittelijan kannattaa painon kanssa olla varovainen. Itsekin otin itselleni päänpäälläkantoon alkuaikoina 50 kg pöydän, ja sain niskanikamaan välilevypullistuman pyöröovista sisään horjuessani.

Eivät nekään mitä vain kestä.