TÄLLAISTAKO TULEVAISUUDEN TYÖNTEKO ?

Vessinasiantuntijakommentti HS 150320
https://www.hs.fi/talous/art-2000006439447.html

Tekivätpä ihmiset töitä missä vaan, jotkut huonekalut pitää olla, jos ei haluta kävellä koko päivää (mikä on liian rasittavaa) tai maata jossakin, jolloin uni efekti passivoi aivot.

Ennakoitavissa on jo olemassa olevan edullisimman ja terveellisimmän työergonomian eli keinuvan ja keskiraollisen satulatuolin yleistyminen yhdessä sellaisen mahakolollisen ja kyynärpehmikkeellisen työpöydän kanssa, joka säätää itseään automaattisesti riippuen mitä ollaan tekemässä.

Töiden tekeminen 1-4 hengen minialtaassa on todennäköisesti tulevaisuutta, koska osittainen painottomuus (nestettä rintaan asti) helpottaa paikallaan oloa ja optimoitu poolin neste tarjoaa mahdollisuudet syöttää työntekijään terapeuttisia vaikutuksia valolla ja ravintoliuoksilla ja aktivoida sen virtauksen avulla imunestekiertoa.

Itse uskon, että tulevaisuudessa meillä on kömpelöjen VR – lasien sijasta kevyet digikypärät, joissa on automaattisesti laskeutuvat vastamelukuulokkeet, mikrofoni, puheen leviämisen estävä suun eteen tuleva suoja ja tarvittaessa silmien eteen sujahtava laadukas näyttö.

Kypärän toimintoja ohjaa tehokas tekoälyprosessori, jolle voi vain kuiskata ohjeita, joiden mukaan se ottaa yhteyksiä, hankkii ja prosessoi tietoja ja toimii muutenkin kustomoituna supertehokkaana assistenttina.

Tekstissäkin puhutaan ruokaan viitaten roskaruuasta (pizza). Toivottavasti oletus ei ole, että kaikki ovat nykysuuntauksen mukaan lihavia ja siis diabeettisia. Ehkä insuliinin annostus on näille automatisoitu.