VOIDAANKO MASKEISTA JO LUOPUA ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 190222

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008625419.html

 

Mitenkä on mahdollista, että koulutetut suomalaiset ovat panneet aivonsa narikkaan, eivätkä ole lukeneet riippumattomia META-tutkimuksia maskeista, joista jokainen antaa maskeille nollatehon tartuntojen torjunnassa, ja vähintään sillä tavalla kuin suuri yleisö niitä käyttää.

Suomalaisilta on myös jäänyt huomaamatta, että kirurgisen maskin reiät ovat n. 7 kertaa suurempia kuin viruksen koko.

Suomalaisia on höynäytetty pahan kerran ja monet on säikytelty niin pahasti, että pitävät maskeja edelleen.

Monet muutkin tällä kommenttipalstalla ovat lukeneet tilastoja tarkasti, ja todenneet, että maskit eivät ole yhtään hidastaneet pandemian leviämistä.

Pandemian alussa sveitsiläinen höyryhengitystesti näytti suorastaan koomisesti, miten paljon ilmaa menee maskin ohi joka uloshengityksellä.

Toisessa suomalaisessa YO-tasoisessa selvityksessä todettiin, että huonetilassa oma hengitysilmamme viruksineen leviää huoneen joka osaan muiden hengitettäväksi jo parissa minuutissa.

Maskit tekevät elämästä paljon vastemielisempää ja hankalampaa n. 17 haittavaikutuksensa takia, jotka yhteensä ovat varmasti paljon vakavampi terveyshaitta kuin mitä milloinkaan maskeilla olisi edes teoriassa voitu saada aikaan.

Itse en ole itseäni maskeilla kiusannut, paitsi kun kerran en olisi päässyt Espanjan koneeseen ilman sitä.

Onneksi lentoyhtiö salli joustavasti maskin pitämisen vain suun edessä, jolloin saatoin hengittää normaalia nenähengitystä maskin ohi.

Aina kun näen julkisissa tiloissa maskittoman ihmisen, ajattelen että on sentään joitakuita, jotka ajattelevat järkevästi omilla aivoillaan ja tekevät omat ratkaisunsa faktaperusteisesti, eivätkä alennu selkärangattomasti näyttelemään maskiuskovaa vain kuuluakseen perässä vedettävään enemmistölaumaan.