VOIKO SYÖVÄSTÄ PARANTUA RAVINNOLLA ?

Vessin tiedekommentti HS 220922

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009084851.html

 

USA:ssa kuoli 1950-luvulla huonosti enää nykyään tunnettu tri Max Gerson, jonka ruokavaliolla, ns. Gersonin dieetillä, parani n. 60 % vaiheen 3-4 syöpäpotilaista.

Potilaita oli yhteensä n. 1500 kpl.

Tämä USA:n Hall of Fame, erittäin ansioituneiden kansalaisten ryhmään kuolemansa jälkeen nostettu juutalainen lääkäri, teki Saksassa menestyviä hoitokokeita jo 1930-luvulla, pakeni Hitleriä USA:han ja nousi siellä senaatin lääkinnälliseksi neuvonantajaksi.

Gerson instituutti on nykyään San Diegossa, klinikat Meksikossa puolella ja Unkarissa.

Gersonin metodissa keskeistä on lopettaa potilailla kaikenlainen karsinogeeninen vaikutus kehoon, tasapainottaa vinoutunut Na / K suhde kuitu- ja emäspitoisella kasvisravinnolla ja vihermehuilla, palauttaa suolen hyvä toiminta jopa terapian alkuvaiheen päivittäisillä suolihuuhteluilla kahvilla, vähentää eläinperäinen ruoka olemattomiin ja aktivoida immuunivastetta monin tavoin.

Kun hän alkoi saada uskomattoman hyviä tuloksia, hän kohtasi tietysti valtavaa vastustusta ja mustamaalausta lääketeollisuuden taholta vaarallisena heidän liiketoimilleen. Tämän takia lääkäriopiskelijat eivät edelleenkään tiedä tri Gersonin metodista.

Ennen kuin hän kuoli myrkytettynä 1956, hän ennätti nipin napin toimittaa potilaskertomuksistaan ja metodistaan kirjansa käsikirjoituksen tyttärelleen Charlotille, joka kuoli instituutin johdossa muutama vuosi sitten 94 vuotiaana.

N. 10 v sitten eräs USA: lainen tutkiva journalisti teki Gersonista dokumentin haastattelemalla tämän parantuneita potilaita ympäri maailmaa Japania myöten. Siellä hänen metodinsa on otettu vakavasti hänen parannettuaan suuren sairaalan johtajan syövästä. Nykyään siellä toimii syöpäsairaaloita hänen metodiinsa perustuen.

Gerson saavutti hämmästyttäviä tuloksia, vaikka hän ei edes ymmärtänyt D-vitamiinin merkitystä, eikä hänellä ollut kaikkea sitä tietoa antikarsinogeenisistä luontaisista menetelmistä, mitä nykyään on olemassa.

Gersonin klikalta saa hänen metodinsa esitteleviä kirjoja. Valitettavasti Gerson – instituutti ei ole ymmärtänyt täydentää metodia D-vitamiinin optimoimisella (tasolle 150-200 nmol) eikä nykyään tunnetuilla monilla antikarsinogeenisillä kasveilla kuten pohjoiset luonnon harjat, monet yrtit (mm. inkivääri, kurkuma) ja yrttimausteet, mm. misteli. Näillä täydennettynä (ks. https://vessi.eu/en/preventive-and-healing-holistic-functional-medicine-cancer-measures-2/ ) Gersonin metodi on entistä tehokkaampi.