SAAKO GENITAALEISTA PITÄÄ ?

Vessin kommentti HS 140423

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000009516239.html

Erittäin hyvä, että ihmisen kunnioitettavaa ja fantastista anatomiaa kuvataan asiallisessa, terveydenhoidollisessa ja tutustuttavassa mielessä.

Historialliset epäterveet asenteet ovat vääristäneet suhdettamme genitaaleihin, joiden ulkonäkö, terveys ja hyvinvointi tulisi olla meille kaikille tuttu ja tärkeä asia, mutta eipäs vaan ole.

Häpeilevä eli epäterve suhtautuminen genitaaleihin on aikaansaanut myös niiden terveydenhoidon heikentymisen tietoisuuden ja tiedon puutteessa.

Olemme mm. luoneet istumakulttuurin, jossa litistämme genitaaliamme 10–16 tuntia päivässä yläruumiin painolla häiriten elintärkeää nestekiertoa näihin tärkeisiin elimiin merkittävästi.

Onneksi on saatavana keskiraollisia satulatuoleja istumisen terveellistämiseksi.

Kaiken lisäksi myös käytämme useimmiten lantion ympärillä aivan liian lämmintä ja hengittämätöntä vaatetusta aiheuttaen lähes jatkuvaa bakteereja lisäävää hikoilemista.

Lisäksi kivesten luonnollinen optimilämpö on vain 33 C, jotta testosteronin ja sperman tuotanto olisi parasta. Jos vaatetus ja tuolin pehmusteet vain sallivat, siihen ne pyrkivät jopa 4 eri lämmönsäätelymekanismin avulla.

Vesipesu olisi myös vessapaperia paljon terveellisempi vaihtoehto genitaalialueen puhtaanapidossa.

Yleiset uimapukua vaatimattomat alastonsaunat ja uimarannat tulisi olla nykyistä yleisempiä genitaalineutraaliuden edistämiseksi.

Lasten kasvatuksessa perhe-elämän tulisi olla kaikki kehot neutraalisti ja aktiivisesti hyväksyvää ja alastomuus perheen sisällä sallittua ja kannustettua.