VAATEKULTTUURI HAITALLINEN MONIN TAVOIN

Vessin täydentäväkommentti Hs 80519
https://www.hs.fi/talous/art-2000006097072.html

Professorilta unohtuu vaatteissa tärkeä asia: terveellisyys.

Muovikuituvaatteet irrottavat mikromuovin lisäksi myös muovimolekyylejä, jotka elimistöön joutuessaan aiheuttavat hormonihäirintää muiden teollisten kemikaalien tavoin.

Tulokset näemme vähentyneessä lapsiluvussa ja lisääntymisterveyden monipuolisissa ongelmissa, sairauksissa ja häiriöissä.

Puuvillaa on 6 % peltoalasta, mutta siihen käytetään 26 % kaikista maatalousmyrkyistä. Luontoa häiritsemään päätyy siten niitä suuri määrä ja jäämiä ja kankaissa riittää.

Vaatteet ovat pääsääntöisesti aivan liian kireitä ja häiritsevät ihmisen n. puolen miljoonan kilometrin paineherkkää veren ja lymfan mikrotiehystöä. Istuessa kireyden haitat alaruumiissa pahenevat, koska vaatteita ei ole suunniteltu istuville.

Seuraukset näkyvät väsymisenä, nestekertyminä, madaltuneena vastustuskykynä, suonikohjuina ja selluliitin kasvamisena. Tavanomaisen kireät rintaliivit kasvattavat rintasyövän todennäköisyyttä julmasti.

Kaiken kaikkiaan pidämme päällä aivan liikaa vaatteita. Miehille alushousut ja monille naisille rintaliivit ovat tarpeettomia ja haitallisia.

Useimmilla on kehon hyvinvointia ajatellen aivan liikaa vaatteita päällä. Lämmöntuotantoelimistö rappeutuu, mistä johtuu herkkä paleleminen.

Koko vaatekulttuuri pitäisi ajatella aivan uudestaan järkevistä lähtökohdista.