KANNATTAAKO D:n OTTO JO NYT ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 300822

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000009021941.html

 

THL:n asiantuntijalta oli unohtunut mainita D-vitamiinin, jonka määrät ovat jo jyrkässä laskussa, kun auringonottokelit loittonevat.

Ilman D-vitamiinilisää kärsimme varmasti sen puutteesta, mikä heikentää oleellisesti vastustuskykyä melkein mitä vaan sairautta vastaan.

D-vitamiini on tunnettu jo n. 90 vuotta ja siitä on tehty yli 8000 tutkimusta.

Juuri pari päivää sitten tässäkin lehdessä mainittiin australialaisesta suomalaisen johtamasta tutkimuksesta, jossa D:n puute aiheuttaa tulehduksellisuutta kehossa, mikä myös heikentää vastustuskykyä toisen mekanismin kautta.

Optimaalisinta olisi pitää lisäravinteilla D:n taso ympäri vuoden ”aurinkolomatasolla”, mikä on kansainvälisten puolueettomien tutkijoiden mukaan yli 120 -150 nmol/l ja sairailla, toipilailla ja senioreilla vielä hieman tätäkin enemmän.

Vuosikymmenien aikana olemme nähneet, että virustautien esiintyminen korreloi vahvasti vuosittaisen D:n tasojen mukaan.

Jo arkkiatri Arvo Ylppö suositteli tukevia D:n määriä (100 mcg/pv) vuosikymmeniä 19070-luvulle asti, ja sai osittain tällä Suomen lapsi – äititerveydessä maailman ykköseksi.

Lääke- ja sairaanhoitoteollisuus vastustaa D-vitamiinitason ylläpitämistä vuoden ympäri ”aurinkolomatasoisina”, koska se vähentää oleellisesti ihmisten sairastumista ja siten sairaanhoitotuotteiden myyntiä. Valitettavasti THL ja TTL sekä useimmat lääkärit myötäilevät tätä korruptiivista linjaa, joka on kansanterveyden ja -talouden vastainen.

Näin jopa koronataistelussa tietoa D:n voimakkaasta suojavaikutuksesta pimitettiin ja blokattiin, vaikka sillä olisi estetty valtavat kustannukset, suuri määrä sairastumisia ja kuolemia. Valitettavasti lääketeollisuus ei välitä ihmismenetyksistä omissa arvoissaan. Tämä nähdään jatkuvasti markkinoille tulevien toimimattomien lääkkeiden suosituksissa ja räikeimmin huonosti testattujen ja vaarallisten lääkkeiden jakelussa, aikoinaan AIDS:n rajoittamisessa Afrikassa ja edelleen jatkuvassa opioidikatastrofissa erityisesti USA:ssa.