Kenen on vastuu painavien syrjinnässä ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 200921

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008223964.html

Deittailussa toimeenpaneva voimana on ”appeal”, jonka muodostuminen on paljolti vietti- ja vaistopohjainen ja sidoksissa ulkonäköön ja osittain myös käytökseen sekä persoonallisuuden muihinkin piirteisiin.
Ulkonäkö korostuu tietysti alussa, kun toista ei vielä tunne.
Syrjityksi tuleminen painon takia deittailussa tai työelämässä on hyvin surullista, jolla on tietysti vaikutusta mielialaan ja jopa mielenterveyteen. Tätä asiaa ei ole helppoa muuttaa tahtomalla tai moralisoimalla.
Yhteiskunta ei valitettavasti tee mitään yhteiskuntamme lihavuusbuumin ennaltaehkäisyssä, vaan ihmiset jätetään sumeilematta lihavuutta aiheuttavien roskaruokayhtiöiden yhä taitavampien ja koukuttavampien mainosten ja tuotteiden uhreiksi.
Siksi meillä joka ikäluokassa ylipainoisuus ja siihen liittyvät kaikki terveysongelmat, ennakkoluulot ja syrjintä myös lisääntyvät.
Paino on keskimäärin yhteydessä myös sosioekonomiseen taustaan jollakin todennäköisyydellä. Koulutetummat ovat hieman tietoisempia ja puolustuskykyisempiä huonoja tuotteita ja elintapoja vastaan.
Meillä olisi kymmeniä yhdessä tehokkaita keinoja yhteiskunnassa parantaa myös painoterveysympäristöjä, jos näin ymmärrettäisiin ja valittaisiin tehdä.

Hyvin argumentoitu (507)