Miksi hamppu ei kelpaa lääkekasviksi ?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 210921

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008263139.html

Tavallisten lääkeiden käytössä riittää potilaan kokemus paremmasta voinnista. Nyt kun sama saataisiin aikaan ilman patentteja ja suuria katteita sisältävää lääkekannabista, se ei olekkaan enää hyväksyttävää.

Eikö tämä jo kerro jotakin lääkeviranoamisten asenteesta suojella lääketeollisuutta. Samahan koskee myös rohdos- ja yrttilääkkeiden käyttöä vaivojen hoidossa.

Lääkekannabiksen vapaa käyttö toisi maaseudulle yhden viljelykasvin lisää, työpaikkoja kasvin melko helpossa jalostuksessa ja lisää hoitokeinoja sairaanhoitoon.

On vain täysin epäloogista ja typerää olla laillistamatta lääkekannbista. Sen vastustus herättää heti kysymyksiä kieltäjien vaietuista motiiveista.

Sairaanhoitoliiketoimi väittää tekevänsä parhaansa potilaittensa eteen, mutta silti lääkekannabista ei saisikaan ottaa osaksi lääkekirjoa, vaikka siitä monen maan ja toimijan kokemusten ja tutkimustenkin mukaan olisi suurta hyötyä osalle potilaista.

Lääkekannabiksen valmistuksessa käytettävässä hamppulajissa ei ole yhtään huumetta aiheuttavaa THC:tä (tetra-hydro cannabinoidia) , eikä siitä siis voi valmistaa huumetta millään, vain täysin vaaratonta mutta hyvin monivaikutteista ja laajakäyttöistä lääkettä, myös itsehoitoon.