MIKSI ESPANJASSA KORONA ON HÄVIÄMÄSSÄ?

Vessin tarkkailijakommentti HS 60320

Linkki artikkeliin

Näemme käyristä selvästi, että aurinkoisessa ja sen takia D-vitamiinitasoiltaan kohonneessa Espanjassa tartunnat ovat nopeasti laskeneet lähelle nollaa, kun ihmiset menevät vihreään kevätluontoon ja aurinkoon. Suomessa tämä tapahtuu touko – kesäkuussa.

Miksi meitä ei ole neuvottu syömään purkista sama määrä D:tä kuin mitä espanjalaiset saavat nyt auringosta.

Suomessa muutama sata potilasta sairaalassa on parempi kuin sotkea elämä ja talous miljoonilta. Se merkittävämpi luku, josta kuolematkin tulevat, on tehohoitopotilaiden määrä.

Nyt niitä on vain n. 40 koko maassa, eli n. 0.7 hlö/100.000 asukasta. Näistä menehtyy luokkaa 10%. 70 -80 vuotiaista, jotka ovat todistetusti saaneet viruksen (todellinen luku on paljon suurempi, koska useimmat tartunnat ovat oireettomia) menehtyy noin 10 % ja yli 80 vuotiaista noin kolmannes.

Menehtyvät ovat kuitenkin n. 2 v vanhempia kuin keskimääräinen eliniän odote eli 84 vuotiaita. Heidän iässään infektiokuolema on jo ”luonnollinen” kuolema.

Influenssan tai korona aiheuttamiin hengitystieinfektioihin menehtyy vain n. 1 % kaikista kuolevista.

Kun suhteutamme em. lukuja kokonaisuuteen, huomaamme, että mitään suuria vaaroja ja dramatiikkaa ei koronavaaroihin juurikaan sisälly, vaikka hallitus, THL ja media koettavatkin nostattaa paniikkimielialaa.

Tällä hetkellä minusta rajoitustoimien haitat ylittävät hyödyt kirkkaasti.

Meillä on useita satoja tuhansia (ehkä miljoonia) erittäin huonosti rajoitustoimien ja koronapelon vuoksi voivia ihmisiä ja sadat tuhannet kärsivät suurta stressiä taloushuolien takia. Mielen sairastumisia tulee yleisesti, alkoholin ja muiden päihteiden käyttö lisääntyy ja hauraisiin koteihin pakotetut lapset myös voivat erityisen huonosti harrastusten, kaverikontaktien ja koulun puutteessa.

Rajoitustoimien aiheuttaman pahan olon ja sairastumisten sosiaalisia, henkisiä ja taloudellisia laskuja maksellaan pitkään. 

Koko ongelmavyyhden kokonaisuudessa hallitus ja THL ei ole nähnyt metsää puilta.