MIKSI SALALIITOIHIN USKOTAAN, ONKO NIITÄ?

Vessin kommentti HS 70320

Linkki artikkeliin

Salaliittoteorioihin uskomisen lisääntymiseen vaikuttaa 3 tärkeää asiaa:

        Yksi on SOME, jonka avulla ihmisiä aivopestään ja he myös aivopesevät itseään seurustelemalla vain saman mielisten kuplassa.
         Toinen on uustyperyys, jossa ihmisten yleissivistyksen, maalaisjärjen ja huonon lukeneisuuden laskeminen altistaa typeryyksien uskomiseen.
        Kolmas asia on yleisellä tasolla älykkyyden laskeminen. Tutkijat ovat huomanneet jo pitkään, miten ”valmiissa” ja osin haasteettomassa sekä turvatussa elinympäristössä, jossa on huonot aivoterveyselintavat ja ravintoköyhä teollisuusruoka, ihmisten älykkyys laskee.

        Perättömien salaliittoteorioiden lisäksi on tahoja ja organisaatioita, jotka ihan oikeastikin koettavat vaikuttaa määrättyyn tai suuren joukkoon ihmisiä ”salaisin” keinoin:

         Tiedämme tutkitusti, miten digijätit keräävät meistä tietoa ja syöttävät meille verkossa aineistoa saadakseen meidät ostamaan, seuraamaan tai suosimaan jotakin.
        Tiedämme miten jopa valtiolliset toimijat ovat tuputtaneet joidenkin maiden vaalien alla tietoa tai valetietoa, jolla vaikutetaan poliittisiin tai yhteiskunnallisiin asenteisiin. Mm. Venäjällä ja Kiinalla on suuret resurssit töissä tässä asiassa koko ajan.
         Tiedämme myös miten voimakas lääketeollisuus on harkitusti ja tavoitteellisesti lääkäreitä, tutkijoita ja kansanterveysviranomaisia apunaan käyttäen muuttanut yleistä käsitystä terveydenhoidosta niin, että terveitä elintapoja, luontaisia terveydenhoitokeinoja ja ennaltaehkäisyä laiminlyödään ja ylenkatsotaan samalla kun lääke- ja koululääketieteen mukaiseen sairaanhoitoon ladataan epärealistisia odotuksia.