MIKSI HALLITUSTA KUUNNELLAAN ENÄÄ HUONOSTI?

Vessin HS kommentti 290121

Linkki artikkeliin

Hallituksen ongelmana on myös Kiurun ilmeinen johtoasema hallituksessa korona, asioissa, mutta myös ymmärtämättömyys lasten, nuorten ja yrittäjien tilanteesta.

Rajat ovat Suomessa vuotaneet alusta asti, eikä käsittämättömästi pakollisia pikatestejä ole saatu rajoille, vaikka ne ratkaisisivat paljon.

Hallitus on onnistunut säikyttelemään suomalaiset niin, että monet kokevat pelkoa ja ahdistusta ja käyttävät selvästi asiaa ymmärtämättömästi maskia yksin ulkona kulkiessaan ja autolla ajaessaan.

Samalla kuitenkin jatkuvasti jätetään kertomatta, miten vastustuskykyään parantamalla voi varmistaa itsensä olevan siinä valtajoukossa, joka altistumisesta huolimatta ei sairastu.

Hallitus kiertää kuin kissa kuumaa puuroa sanomasta miksi korona hävisi viime kesänä. Nyt puhutaan ensi kesänä tapahtuvasta samasta ilmiöstä ”kausivaihteluna”, vaikka kyseessä on yksinkertaisesti D-vitamiinin vaikutuksesta tapahtuva immuniteetin nousu auringonvalon vaikutuksesta. Vielä joulukuussa HUS suositteli D-vitamiinin lisäsyöntiä, mutta joku riittävän kova taho on lyönyt nyrkkiä pöytään ja saanut myös niiden suut tukkoon.

Sairastumisen voimakas aleniminen voitaisiin saada aikaan myös D-vitamiineja vakavasti suosittelemalla tai parempi vielä, valtion jakamana, koska koko kulu vuodeksi olisi vain luokkaa 50 miljoonaa.

Hallituksen arvovaltaa nakertaa myös maskien painottaminen, vaikka niiden teho on ilmeisesti lähes olematon mutta sisältää monia haittatekijöitä. Vieläkään ei ole esitetty yhtään pätevää tutkimusta maskien tehosta, eikä se ilmene myöskään minkään maan sairastumistilastoista.