Miksi keskirako ja keinuva satulaistuin

Tavallinen istuminen ei toimi vaan altistaa tunnetusti ja tutkitusti suureen määrään vaivoja. Perussyynä on sekä 90/90 asteen istunta, että paine koko lantionpohjan alueella. Näin ryhti on väistämättä huono koska lantiota ei saa millään seisomaryhtiin. Kireät ligamentit ja lihakset lantiossa pitävät siitä huolen.

Huono ryhti taas aiheuttaa:

  1. Kaulalihasten jännittyminen ja siitä johtuvan heikentyneen verenvirtauksen aivoihin
  2. Niska-, yläselkä ja alaselkäkipuja virheellisen kehon toimien takia
  3. Selän kudosten degeneheikenelkä-, veren- ja nestekierto-, polvi- ja lonkkanivel-, sisäelin-, suolisto- ja aivovaivat sekä genitaalivaivat.

Satulaistunta (reidet 45 stetta alaviistoon) on ainoa tapa saada hyvä jännityksetön työryhti. Tuolin muotoilulta vaaditaan paljon: reisimukavuus ja keskirako.

Keskiraon tärkeät edut:

– Ryhti. Genitaalit ja häpyluu on saatava rakoon jotta lantio saadaan seisomaryhtiin.

– Vulvan terveys. Raon tuuletus estää hautomista (kosteutta ja lämpöä) ja kudospainetta.

– Kivesten terveys. Raon takia kivesten lämpö saadaan optimiksi (33 ast.) paine pois ja tiehye-virtaus jatkumaan. Sperman ja testosteronin tuotanto jatkuu. häi

– Erektio. Lantionpohjalla ja häpyluun päällä genitaalien tiehyet toimivat.

– Lantion sisäelinterveys. Rako vähentää (tai eliminoi) istumisen aiheuttamaan paineen lantion sisällä. Verenkierto siellä paranee, eturauhas-, suoli-, virtsarakko- ja sisäsynnytin terveys paranee.

Keinuva satulaistuin parantaa alaselän ja suoliston terveyttä. Istuimen keinuminen/keinuttaminen lisää verenvirtausta alaselässä, suoliston läpivirtausta aktivoi selkänikamia ja lantion alueen nestekiertoa.

Hyvän istumaterveyden perusta on laadukas satulatuoli. Lisäksi tarvitaan säätöpöytä, kyynärtuki, hyvät monitorit kaikki oikein säädettynä. Väljät vaatteet, sopiva määrä seisomista ja liikkeelle lähtöjä poistaa viimeisetkin SD:t ( = Sitting Disorders) eli istumaperäiset vaivat.