MIKSI LÄÄKEKULUT VAIN PAISUVAT ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 261123
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010017143.html

Jos rinnakkaislääkkeet ovat halvempia, silloinhan alkupäislääkkeet ovat ylihintaisia!

Miten tämä on kilpaillussa markkinataloudessa mahdollista muutoin kuin, että lääkevalmistajat ovat laittomasti kartellisoituneet ja että me suostumme maksamaan laittomien kartellien ylihintoja mukisematta.

Lääkeyhtiöiden epärehellisyydestä liikkuu aika ajoin julkisuudessa asiantunteviakin kannanottoja, mutta media ei niistä uutisoi! Miksi?

Prof. Peter C. Kötzche julkaisi eläköityvänä EU:n lääketurvallisuusviraston johtajana v. 2014 kansainvälisesti palkitun kirjan: ”Tappavat lääkkeet ja Järjestäytynyt Rikollisuus”.

Lääketeollisuus on tehnyt kaikkensa, että tämä heille epämukava kirja olisi nopeasti unohdettu ja lääkäriliitto on sitä mollannut. Miksi lääkäriliiton pitää puolustella lääketeollisuutta, paitsi jos salaista sidonnaisuutta on olemassa?

Miksihän Suomessa vaietaan siitä, että lääkkeiden todellinen myyntimäärä on jo jättimäinen 4 mrd !! Tämä kaiken lisäksi kasvaa n. 200 milj. €/v, vaikka terveysjohtajamme koettavat epäuskottavasti väittää, että suomalaiset ovat terveempiä kuin koskaan.

Se ei tosiaan siltä näytä, kun klinikat pursuvat potilaita ja jonot ovat pitkiä. Myös sairaanhoidon henkilöstö voi niin huonosti, että sairaslomaosuus työajasta on korkea eli yli 15 % eli yli 2 x suurempi kuin teollisuudessa. Ennaltaehkäisevät terveystietoisen yksityiset yhtiöt saavat sairaslomat luokkaan 1-2 % työajasta (mm. Salli Systems) tehokkaalla ennaltaehkäisevällä ohjelmallaan, jossa on mm. moninkertainen D-vitamiinin saanti julkisiin suosituksiin verraten.

Medikalisoituneessa yhteiskunnassamme esim. vanhuksia yli lääkitään törkeästi siihen puuttumatta koko ajan.

Elintapasidonnaisiin kansansairauksiin tyrkytetään lähes aina vain oireita lievittäviä lääkkeitä ilman vaikutusta juurisyihin, samalla kun lääkkeettömät ja elintapa- ja ravitsemushoitomääräykset jäävät jostakin syystä antamatta. Lääkkeettömiä hoitoja ei myöskään koulutetaan lääkäreille, ei edes ravitsemushoitoja, vaikka hyvin suuri osa kansansairauksista on ravitsemusvirheperäisiä ja ne ovat voimakkaasti lisääntymässä.

Minun kokomani tehokkaat ennaltaehkäisyohjelmat ovat nähtävissä sivuilla vessi.eu.